Çogemli Çocuklar 23 Nisan’ı Kutladı

Çogemli Çocuklar 23 Nisan’ı Kutladı

Mersin’de ÇOGEM’li çocuklar, şarkılar, türküler ve halk oyunları ile 23 Nisan’ı kutladı.

Çocukların coşkusuna Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut da eşlik etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü’nde eğitim gören çocuklar, Atatürk Parkı içindeki Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar. Etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bulut’un yanı sıra ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, ÇOGEM’de eğitim gören yaklaşık 200 çocuk ve aileleri katıldı.

Bayraklar ve balonlarla 23 Nisan coşkusunu yaşayan çocuklar, hazırladıkları gösterileri aileleri ve arkadaşları için sergilediler. Etkinlikte bol bol eğlenme fırsatı bulan ÇOGEM’li çocuklar, bağlama işleğinde şarkılar ve türküler söylerken, Mersin merkez Kazanlı Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi de büyük beğeni topladı.

23 Nisan kutlamasında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bulut, toplumun her kesimine hizmet veren bir kurum olduklarını, bu hizmetlerden çocukların öncelikli yararlanmaları için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

ÇOGEM’de çocuklara yönelik yürütülen hizmet modellerinin başarıyla sürdürüldüğünü belirten Bulut, “Amacımız, çocuklarımızı sokaktan ve sokağın kötü alışkanlıklarından koruyarak onlara çocukluklarını yaşayacakları daha iyi yaşam koşullarını yaratmaktır. Bu kapsamda ÇOGEM’de yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Bugün Mersin sokaklarında sokakta çalışan çocuk sayısı büyük oranda azalmışsa, merkezimizin bu başarıda payı vardır” dedi.

Bulut, mevcut ÇOGEM binasının yeterli olmadığını, tam donanımlı, geniş arazisi içinde, alt yapıları olan ÇOGEM binası yapılması için yer arayışı içinde olduklarını da bildirdi.

ÇOGEM Müdürü Sarı da bu yıl 23 Nisan Şenliği’nin 3’sünü gerçekleştirdiklerini dile getirerek, amaçlarının, sokağın olumsuz koşullarından kurtarıp örgün eğitime ve mesleki eğitime kazandırdıkları çocuklarla 23 Nisan’ın coşku içinde kutlanmasına katkı vermek olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile