Çalismanin ilk duragi, Marmaris ve Ula ilçeleri sinirlarinda bulunan Gökova körfezi oldu. Ögrencilere körfezin jeomorfolojik evrimi hakkinda bilgiler verildi.
Akyaka Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan Kadin Azmagi Nehri çalismanin ikinci duragi oldu.
Ögrenciler Azmak Nehrinden su örnegi alarak suyun pH, tuzluluk ve TDS (toplam çözünmüs madde miktari) degerlerini pH ölçer yardimi ile belirleyip içme suyunun degerleri ile karsilastirdi.
Çalismanin üçüncü duragi, Marmaris ilçe merkezinde bulunan plajlar oldu. Ögrenciler önceden hazirlamis olduklari görüsme formlari ile yerli ve yabanci turistler ile mülakatlar yaparak Marmaris ilçesinde gerçeklesen turizm eylemleri hakkinda SWOT (üstünlük, zayiflik, firsatlar, tehditler) analizi çalismasi yapti.
Çalismanin dördüncü duragi, Içmeler karayolu mevkiinde 2021 yilinda 136 bin 500 hektarlik alanin yanmasiyla sonuçlanan orman sahalari oldu. Ögrenciler yangin klimatolojisi hakkinda bilgilendirildi. Yangindan önce ve sonra yapilacak uygulamalar hakkinda tartisilarak dünyadan ve ülkemizden örnekler verildi.
Çalismanin son duragi Turunç plaji oldu. Ögrenciler plajin morfolojik özelliklerini ve kiyi kullanimini belirlemek için çalisma gerçeklestirdi.
Cografya Ögrencileri Gökova Körfezi'nde Arazi Çalismasi Gerçeklestirdi
Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümü ögrencileri, Dr. Ögretim Üyesi Selahattin Aksit ve Doç. Dr. Cennet Sanli koordinesinde Gökova Körfezinde (Sakar Tepe, Akyaka, Marmaris, Içmeler ve Turunç güzergahi)’nda ‘Kiyi Jeomorfoloji ve Yangin Ekosistemi’ konulu uygulamali arazi çalismasi gerçeklestirdi.