Çok Kültürlülük Fuarı ''multifestijn'' Açıldı

Hollanda'da Türkler tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen ve kendi alanında Avrupa'nın en büyüğü kabul edilen çok kültürlülük fuarı ''Multifestijn'' başladı.

Başkent Amsterdam yakınlarındaki Expo Haarlemmermeer kongre merkezinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen fuarı, 25 farklı ülkeden, 100 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

''Yüzbinlerin buluşması'' olarak adlandırılan fuarın açılışına Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Süleyman Erdem'in yanı sıra Kazakistan, Bosna Hersek, Mısır, Makedonya, Tunus ve Afganistan'ın Lahey büyükelçilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke temsilcisi katıldı.

Tanınmış firmaların yanı sıra bazı ülkelerin de stant açtığı fuarda, Anadolu Flarmoni Orkestrası sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca festivalde Türkiye'yi temsil etmekle görevlendirilen orkestranın konseri büyük beğeni topladı.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, bu denli büyük bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklı kültürleri bir araya getiren fuarın bu yönüyle bir harmoni oluşturduğunu belirten Doğan, etkinliğin gelecek yıllarda daha da büyüyeceğine inandığını ifade etti.

Bu yıl Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Doğan, bu kapsamda başta üst düzey ziyaretler olmak üzere yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin iki ülke ilişkilerine katkı sağladığını vurguladı.

Hollanda'nın yurt dışı yatırımlarında Türkiye'nin ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Doğan, ''Ticari ilişkilerimiz iyi bir seyir izliyor. Bu yıl önce sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, ardından Hollanda Kraliçesi Beatrix'in karşılıklı ziyaretleri ilişkilerimize ivme kazandırdı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin de önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor'' dedi.

Farklı ülkelerin kültür bakanlıklarınca da desteklenen fuar, 26 bin metrekarelik alanda yapılıyor

Sanattan, kültür ve gastronomiye birçok etkinliğin yer alacağı fuarda, mehter takımının yanı sıra Uğur Işılak ve Murat Göğebakan gibi sanatçılar da konser verecek.

Muhabir: Yasin Yağcı

Yayıncı: Erdem Gültekin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile