'Çok Ölü Var' Diyerek Mezarliga Ambulans Istedi

'Çok Ölü Var' Diyerek Mezarliga Ambulans Istedi

Edirne 112 Acil Çagri Merkezine gelen çagrilarin yüzde 58’i gereksiz aramalardan olusurken, arayanlarin talepleri ise "pes" dedirtti. 112’yi arayarak, Arka Sokaklar dizisindeki ‘Riza Babaya’ ulasmak isteyen, çok ölü var diyerek mezarliga ambulans çagiran, hastalanan hayvani için ambulans talebinde bulunan, aciktigi için döner ve ayran siparisi vermek isteyen, esinin takip edilmesini düsünen, tartistigi sevgilisinin 112 tarafindan aranmasini talep eden ve çocuguna dogum günü sürprizi için evin önüne acil müdahale ekibi çagiranlar bu kadar da olmaz dedirtti.

Olaylara acil müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat esasiyla görev yürüten 112 Acil Çagri Merkezi çalisanlarini en çok asilsiz ihbarlar ve gereksiz aramalar yoruyor. Emniyet, saglik, jandarma, itfaiye ve AFAD birimleriyle beraber koordineli çalisan Çagri Merkezi, acil durum ekiplerinin en kisa sürede olay mahallinde olmasini saglamaya çalisiyor. Son 3 ayda Edirne 112 Acil Çagri Merkezine gelen çagrilarinin yüzde 58,42’si vakaya dönüsmedi. Çagri merkezini arayanlarin talepleri ise "pes" dedirtti.

Eslerinin ve sevgililerinin takip edilmelerini istediler

112 Acil Çagri Merkezi çagri karsilama personeli Seyma Nur Mantar, mezarlik çevresinde bulunan vatandaslarin saka amaçli 112’yi arayip “Burada çok ölü var” ihbarinda bulundugunu söyledi.

Ayrica esinin takip edilmesini isteyen kisilerin de 112’yi aradigini anlatan Seyma Nur Mantar, sevgilisine ulasamayan kisilerin ihbarda bulunup sevgilisinin aranmasini talep ettigini belirtti.



Döner siparisi vermek ve Arka Sokaklardaki ‘Riza Babaya’ baglanmak istedi

Çagri karsilama personeli Mehmet Hanifi Bayar, yemek siparisi vermek isteyenlerin 112’yi aradigini söyledi.

Geçen gün bir vatandasin ‘2 döner ve 2 ayran siparisi vermek için’ 112’yi aradigini anlatan Bayar, ayrica ‘Riza Baba’ karakteriyle Arka Sokaklar dizisinde oynayan Riza Soylu’ya ulasmak isteyenlerin de 112’yi aradigini açikladi.



Hastalanan hayvani için ambulans istedi

Çagri karsilama personeli Sebnem Yazicioglu, hayvanlari hastalanan vatandaslarin 112’yi arayip ambulans talebinde bulundugunu anlatti. Bir diger çagri karsilama personeli Recep Kasan da, telefonu bozulan kisilerden yogun çagri aldiklarini ve tamir için nasil bir süreç isleyeceklerini anlattiklarini söyledi.



1980 lira idari para cezasi uygulaniyor

Edirne 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Ismail Öztuna, acil durumlar disinda çagri merkezinin aranmamasi çagrisinda bulunarak, asilsiz ihbarda bulunan kisilere 1980 lira idari para cezasi uygulandigini söyledi.



Pes dedirten çagrilar

112’ye gelen pes dedirten çagrilardan bazilari sunlar; “Arka Sokaklar dizisindeki Riza Soylu’ya beni aktarir misiniz?”, Çocugumun dogum günü, evin önüne ambulans, polis, jandarma, itfaiye araci gönderir misiniz?”, “2 döner 2 ayran siparisi vermek istiyorum”,“Burada çok ölü var, neredesiniz? mezarlikta”, “Hayvanim hastalandi ambulans gönderir misiniz?”, “Esim evden çikti takip edilmesini istiyorum”, “Sevgilim telefonlarima cevap vermiyor, arayabilir misiniz?”, “Telefonum bozuldu nasil açabilirim?”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile