Samimi poz dikkat çekti

Samimi poz dikkat çekti

G-20 zirvesinde bir araya gelen Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın verdiği samimi poz dikkat çekti.

Sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 büyük ülkeyi bir araya getiren G-20 zirvesi Güney Kore'nin başkenti Seul'de başladı. Seul'deki COEX Kongre ve Sergi Merkezi'nde resmi olarak bugün başlayan zirvede, Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ekonomi bürokratları eşlik ediyor.

OBAMA İLE BAŞBAŞA GÖRÜŞME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile başbaşa bir görüşme yaptı.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, G-20 liderler Zirvesi'nin yapıldığı COEX Kongre Merkezi'nde ABD Başkanı Obama ile başbaşa yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Liderlerle görüşmeleri çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev ile de 30 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin sonunda iki lider, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi de alarak görüşmelerine bir süre daha devam etti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ın açılışını yaptığı zirvede, küresel ekonomiye yeni bir çerçeve kazandırılması, finansal sistem reformları, kalkınma, ticaret, enerji ve iklim değişimi gibi konuların da masaya yatırılması bekleniyor. Liderler, oturumlarda ayrı ayrı söz alarak görüşlerini kamuoyuna aktaracak.

Başbakan Erdoğan da zirvenin ikinci oturumunda ''Erken müdahale'' başlıklı 3-5 dakikalık bir konuşma yaptı.

G-20 LİDERLER ZİRVESİNE PROTESTO

Bu arada, zirve protesto gösterilerine de sahne oluyor. Zirve karşıtı göstericiler, başkent Seul'de G-20 liderlerine başta Afrika olmak üzere dünyadaki yoksulluk sorununa duyarsız kalmamaları ve yaşanan açlığa karşı adım atmaları çağrısında bulunarak eylemler gerçekleştiriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile