Çöken Agilda Enkaz Kaldirma Çalismalari Devam Ediyor

Çöken Agilda Enkaz Kaldirma Çalismalari Devam Ediyor

Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesinde dün aksam saatlerinde bir agil insaati sirasinda meydana gelen çökme sonrasi enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Olayda 205 küçükbas hayvan kurtarilirken, 15’i ise telef oldu.

Olay, dün aksam saatlerinde Emirdag ilçesi Sagirli köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, agil insaati çalismasi sirasinda çayi kismi bir anda çöktü. Çökme sonucu insaatta çalisan 3 isçi hafif sekilde yaralanirken, 300 yakin küçükbas hayvan ise göçük altinda kaldi. Çevredekilerin yardimi ile yaklasik 60 hayvan göçügün hemen ardindan çikarilirken, molozlarin altinda kalan 220 koyun ve kuzuyu kurtarmak içinse Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ekipleri ise adeta zamana karsi yaris verdi. AFAD ekipleri göçügün altindan 205 hayvani canli çikarmayi basarirken, 15’ini ise telef olmus sekilde ulasti.

“Kurban Bayrami öncesi ucuz atlattik”

Olayin ardindan Emirdag Kaymakami Osman Bilici, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili yetkililerden bilgi alan ve kurtarma çalismalarini yerinde inceleyen Kaymakam Bilici, meydana gelen göçükte hafif sekilde yaralanan 3 vatandasin bölgeye sevk edilen itfaiye, saglik ve AFAD ekibi tarafindan kurtarildigini belirterek, göçük altinda kalan hayvanlari kurtarma çalismalarinin devam ettigini söyledi.

Olay yerinde açiklamalarda bulunan Kaymakam Bilici, “Kurban Bayrami öncesi ucuz atlattik, hepimize geçmis olsun. Kaza geçiren vatandaslarimiz bize emanettir. Hastaneye kaldirilan vatandaslarimizin tedavileri devam ediyor, saglik durumlari su an iyi” dedi.

Kaymakam Bilici’ye, Ilçe Jandarma Komutani Yunus Tosun, Ilçe Emniyet Müdürü Erdal Yanik ve yetkililer eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile