Çöken Sondajin Yerine Yenisi Için Hemen Çalisma Baslatildi

Çöken Sondajin Yerine Yenisi Için Hemen Çalisma Baslatildi

MASKI Genel Müdürlügü, Saruhanli ilçesine bagli Apak Mahallesi’nde yaklasik 30 yil önce açilan mevcut sondajin çöktügü günün ertesinde yeni bir sondaj kuyusu açilmasi için çalismalara basladi. Mahallenin susuz kalmamasi için analiz raporu da uygun olan sondaj, çalismalar bitene kadar sebekeye baglandi.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) genel Müdürlügü, il genelinde 2023 sondaj programi dahilinde yeni sondajlar açmaya devam ediyor. Program disinda aniden çöken kuyular için de yeni kaynaklar olusturuluyor. Içme Suyu Dairesi Baskanligi bünyesinde Saruhanli’nin Apak Mahallesinde yaklasik 30 yil önce açilan sondaj kuyusu çöktü. Çöken sondajin ardindan mahallenin susuz kalmamasi için özel bir sondaj kuyusunun analizi yapilarak geçici olarak sebekeye baglandi. MASKI ekipleri sondajin çöktügü günün ertesinde Apak’a yeni bir sondaj açilmasi için delgi islemlerine basladi.

Mahallede yürütülen çalismalari Içme Suyu Dairesi Baskanligi Sube Müdürleri Ilker Kiliç ve Recep Günay da yerinde takip etti. Çalismalar tamamlandiginda mahalleye yeni sondajdan su verilmeye baslanacak.

Mahalle Muhtari Ahmet Gökmen, “Allah razi olsun. Eski sondajimiz bir anda çöktü ve su alamamaya basladik. MASKI, hemen özel bir sondajin baglantisini mahallemize yapti. Sondajin çöktügü günün ertesi günü sondaj açma araci mahallemize geldi, çalismalara baslandi. 154 Mahalle Projesi dahilinde altyapi yatirimimiz da mükemmel bir sekilde ilerliyor. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile