Çölyak Hastalarına Bayram Hediyesi

Şanlıurfa'nın merkez Haliliye Belediyesi tarafından çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımında bulunuldu.

Şanlıurfa'nın merkez Haliliye Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı öncesi çölyak hastalarına yönelik glütensiz gıda yardımında bulunuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, belediyenin ek hizmet binasında düzenlenen etkinlikte, çölyak hastaları ve yakınlarıyla bir araya geldi, taleplerini dinledi.

İçerisinde glütensiz kurabiye, mısır unu, çikolata, makarna, bulgur, kek, ekmek ve kadayıf tatlısı bulunan 25 farklı üründen oluşan paketi ailelere dağıtan Canpolat, bu anlamda çalışmalarının süreceğini ifade etti.

Mehmet Canpolat, Ramazan Bayramı öncesi böyle bir çalışmayı gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Göreve geldikten sonra ilk etapta çölyaklılarla ilgili hangi çalışmalar yapılıyorsa bilgi aldık. Sonrasında dernek başkanımız ve ilgili başkan yardımcımız ile bir araya geldik ve dedik ki 'kaldığı yerden misli ile artarak, devam etsin.' Hemen gıda kolisiyle ilgili çalışmalar yaptık. Ramazan ayı sonrasında da denetimimiz altında veya sizlerin denetiminde glütensiz yemek programı yapmak istiyoruz. İnşallah ramazandan sonra davetlisiniz. Bu şekilde bir nebze de olsa sizlerin derdine ortak olduk. Ortak olmaya çalıştık. Haliliye Belediyesi sizin, bizler sizlerin hizmetkarıyız. Bu çocuklar bizim, bu çocuklar geleceğimiz."

Türkiye Çölyak Federasyon Başkanı Hasan Doğan da Haliliye Belediyesinin Türkiye'de örnek teşkil edecek hizmetler sunduğunu belirterek, geçmiş dönemde de bu tür çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Çölyak hastalarına yönelik çalışmalar için Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a teşekkür eden Doğan, dağıtılan paketlerin önemli olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile