Çölyak Hastalarina Glütensiz Menü

Çölyak Hastalarina Glütensiz Menü

DÜZCE – Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastaligi Farkindalik Gününde Çölyak Hastalariyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazirlanan glütensiz yemek yedi.

Çölyak Hastaligina dikkat çekiliyor. Düzce Il Saglik Müdürlügü koordinesinde Atatürk Devlet Hastanesi’nde Çölyak hastaligina dikkat çekmek amaciyla farkindalik etkinligi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlige Vali Selçuk Aslan, Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, Milli Egitim Müdürü Emrullah Aydin, saglik çalisanlari ve çölyak hastalari katildi.

Vali Selçuk Aslan Çölyak’in bir hastalik olmadigini isaret ederek “Çölyak rahatsizligi belli tahil ürünlerinde bulunan glüten ürününün bazi bünyelerde özellikle bagirsak rahatsizligina sebep olmasiyla ortaya çikan bir rahatsizlik çesididir. O yüzden hastalik olarak adlandirmiyorum. Farkinda olabildigimiz ölçüde basit diyet aliskanliklarimizla bu konuda hassasiyeti olan insanlarimiz açisindan hayat konforu bozulmadan yasamini sürdürmeye imkan veren bir durum. Bu noktada temel farkindaligi olusturmaliyiz. Diyete dikkat etmeliyiz. Glütenin zarar verdigi bünyelerde glütensiz yasami sürdürebilmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Hastanede özel menü

Açiklamalarin ardindan Vali Aslan, Saglik Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan Kamu Hastaneleri Genel Müdürlügü Verimlilik ve Kalite Uygulamalari Dairesi Baskanligi tarafindan iyi uygulama örnekleri arasinda gösterilen “Glütensiz Menü” uygulamasi hakkinda bilgi aldi.

Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, 2021 yilinin Haziran ayindan bu yana Atatürk Devlet Hastanesi mutfaginda diyetisyen gözetiminde glütensiz ürünler tercih edilerek glütensiz yemek menüsü hazirlandigini ve diyetisyenin yönlendirdigi hasta ve hasta yakinlarinin faydalandigini bildirdi. Ayrica, Atatürk Devlet Hastanesi’nin yani sira, 5 ilçe hastanesi personellerine hizmet verilerek glütensiz yemek temini yaptigini aktardi.

Bilgilendirmenin ardindan Vali Aslan, çölyak hastalariyla birlikte yemek yedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile