Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof . Dr . Ali Akdemir , performans değerlendirme toplantılarının geleneksel hale geldiğini belirterek , " Uluslararası Üniversiteler Birliğinin , uluslararası bir üniversiteyle işbirliğinde organize ettiği toplantıda konuşmacı olarak bulundum ve üniversitelerin eğitim , öğretim kavramlarıyla değil , eğitim ve öğrenme kavramlarıyla anılmaya başlandığını gözlemledim . Zaten biz üniversite olarak , öğrenmenin yüzde 25 ' inin kurum ve öğretim elemanları tarafından yüzde 75 ' inin ise sanal , sosyal ve kendi kendine öğrenmeyle gerçekleştiğini savunuyorduk . Bunun uluslararası bir toplantıda vurgulanması anlamlıdır diye düşünmekteyim . Eğitim ve öğretimi , eğitim ve öğrenme diye düşünmemiz ve enformasyon ve iletişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmamız gerekmektedir " dedi .
Prof . Dr . Akdemir yeni dönem başlamadan önce bilgisayar laboratuar taleplerini topladıklarını da belirterek , " Yer gösterildiği taktirde ihtiyaç durumuna göre her fakülteye ve yüksekokuluna bir ve birkaç bilgisayar laboratuarını donatma konusunda gerekli fonu sağlamamız için çalışmalarımız sürüyor . Bu tür toplantılar hem geniş ölçekli bir araya gelmemize , bilgi paylaşımına , sosyal buluşmamıza aracılık ediyor hem de eksiklikleri , yetersizlikleri birlikte tespit etme olanağımız oluyor , katıldığını için hepinize teşekkür ediyorum " dedi .
Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Yılmaz Akgün ise , üniversitede eğitim ve öğrenmede kalite geliştirme çalışmaları , Bolonya eğitim süreci ve formasyon konularında bilgiler verdi . Prof . Akgün , Bolonya sürecinin değişen koşullar ve gereksinimler konusunda yeniden yapılandırmaları ve eğitimin kalitesini geliştirmesi için bize büyük fırsat verdiğini belirterek , " Yüksek öğretimde kalite çalışmaları ortaya çıktıktan sonra , üniversite de ayrı bir örgütlenme çalışmalarına başladık . Öncelikle 2009 yılında üniversitemizde " Bolonya Eşgüdüm Komisyonu " kuruldu . Bu kurulda dekanlar ve meslek yüksekokul müdürleri yer aldı . Bu kurulun alt birimine fakülte ve yüksekokullardan 22 kişiden oluşan " Üniversite Kalite Geliştirme Timi " oluşturuldu . Bu tüm vasıtasıyla amaç üniversitemizde bilimin niteliğini geliştirmek ve sürekli iyileştirme sürecini başlatmak bundan sonra akademik değerlendirme ve kalite geliştirme komisyonunu anabilim dallarından başlamak üzere bölümler programlar ve fakültelere kadar uzanan bir yapılanmayla ADEK üyeleri seçtik , 8 ay boyunca bölüm başkanlarıyla toplantılar yaptık " dedi .
Formasyon hakkında da bilgiler aktaran Prof . Akgün , " Fen Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat fakültesinin formasyon talepleri üniversite senatosunca uygun görüldü ve YÖK ' e müracaatta bulunuldu . YÖK 2010 Nisan ayında bu konuda örgün öğrenim içerisinde formasyon eğitimi için yetki verdi . Önümüzdeki süreçte eğitim ve öğretime devam edecek öğrenciler 3 ve 4 ' üncü sınıflarda formasyon eğitimi alacaklar . Fakat mezun olmuş olan öğrencilerimize yaz okulu şeklinde bir formasyon eğitimi verebilmek için YÖK ' ten izin istedik . YÖK ' ten gelen izin neticesinde yaz okulu açarak bu konudaki talepleri yerine getireceğiz . Bu yıl içerinde ilk etapta 600 öğrenciye formasyon eğitimi vermeyi düşünüyoruz . Bunların 150 tanesi İlahiyat Fakültesi mezunu olucak , 450 taneside Fen Edebiyat Fakültesi mezunu öğrenciler olacak " dedi .
ÇOMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevli mühendis Yücel Şahin de Bolonya sürecinde eğitim , öğretim , kalite geliştirme bilgi sistemi konusunda bilgiler aktardı . 2009-2010 Akademik Yılı 2 . Yarıyıl Eğitim Öğretim Performans Değerlendirme Toplantısı görüş ve önerilerle son buldu .
Çomü, 2010 Akademik Performansını Değerlendirdi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) "2009-2010 Akademik Yılı 2. Yarıyıl Eğitim Öğretim Performans Değerlendirme Toplantısı" Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.