ÇOMÜ'de Arastirma Dekanligi Açildi

ÇOMÜ'de Arastirma Dekanligi Açildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin akademik birimlerinde yapilan arastirmalarin koordinasyonunu saglamak ve disiplinlerarasi çalismalari tesvik etmek, ögretim elemanlari ve ögrencilerin arastirmalarini yapabilecekleri uygun sartlari saglamak gibi çalismalari yürütmek için Arastirma Dekanligi açildi.

Arastirma Dekanliginin açilisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu, ÇOMÜ Yöneticileri, akademik ve idari personelin katilimiyla Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi (ÇOBILTUM)’da yapilan törenle gerçeklesti.

Arastirma Dekanligi Dekani Doç. Dr. Sercan Karav üniversitenin arastirma potansiyelini artirmak ve projeleri koordine etmek noktasinda Arastirma Dekanliginin çok önemli bir rol oynayacagini belirtti.

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu bugün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tarihinde önemli bir dönüm noktasina sahitlik ediyoruz ve Arastirma Dekanligini açiyoruz diyerek basladigi konusmasinda sunlari söyledi:

"Üniversitemizin; egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve toplumsal katki faaliyetlerini uluslararasi ölçekte ve kalite odakli bir sekilde gerçeklestirme hedeflerimiz için çalisiyoruz. Bugün burada bunun önemli bir adimini daha gerçeklestiriyoruz. Üniversiteler sadece bilgi aktarmak ve egitim vermekle kalmaz, ayni zamanda bilgi üretmenin ve topluma katkida bulunmanin da önemli birer aracidir. Bu bilinçle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak her zaman daha fazlasini yapmaya, daha iyisini hedeflemeye çalisiyoruz. Arastirma Dekanliginin kurulmasiyla birlikte, arastirma ve gelistirme faaliyetlerimizi planli ve programli bir sekilde yürütecegiz. Bu çerçevede üniversitemizde sürdürülebilir bir arastirma ekosistemini tüm birimlerimizin katilimiyla gerçeklestirecegiz. Farkli fakülte ve bölümler arasinda is birligini ve koordinasyonu saglayarak, arastirma altyapimizi güçlendirecegiz. Ayrica, yurt içi ve yurt disi arastirma kurum ve kuruluslariyla is birliklerimizi gelistirerek, uluslararasi alanda da söz sahibi olmayi hedefliyoruz."

Rektör Erenoglu’nun konusmasinin ardindan Dekanligin açilisi gerçeklesti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile