ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'ndeki çalıştayda yaptığı konuşmada, yurt dışındaki akademisyenlerle buluştukları bu tür bilimsel etkinliklerin kendileri için oldukça anlamlı olduğunu söyledi.
Kendisinin de astrofizik alanında uluslararası çalışmalarda bulunduğuna değinen Erdem, 'Polonya'dan bir grup astrofizikçi ile çalışmalarımız devam ediyor. Onlarla beraber en son yaptığımız çalışma kara delikler üzerinde gözlemsel çalışmalarda bulunmak. Güney Afrika Gözlemevi'nden bir akademisyen ile birlikte TÜBİTAK projesi yürütüyoruz. Son 10 yıldır Yeni Zelenda'dan Prof. Dr. Edwin Budding ile çalışıyoruz. Bugün de İran ile aramızda yeni bir çalışma penceresi açılıyor ve uluslararası çalışmalarımıza yenisini ekliyoruz' dedi.
ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan ise bu tür etkinliklerin temel amacının, bilimsel gelişmeleri takip etmek ve alanlarında uzman kişilerden yeni şeyler öğrenmek olduğunu bildirdi.
Demircan, bilimsel çalışmaların ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırdığına işaret ederek, 'Bilimde hiçbir zaman sınır yoktur, olamaz' diye konuştu.
Prof. Dr. Osman Demircan, İranlı akademisyen Atila Poro ve beraberindeki araştırmacılarla Çanakkale’de gözlem yapmak ve İran'da açılacak yeni gözlemevi için ortak projeler geliştirmek için çalıştay gerçekleştirdiklerini kaydetti.
ÇOMÜ'de Astronomi Çalıştayı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) astronomi çalıştayı düzenlendi.