ÇOMÜ'de Dönüsüm Atölyesi Gerçeklestirildi

ÇOMÜ'de Dönüsüm Atölyesi Gerçeklestirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlügü “Kampüslerde Sürdürülebilir Bir Yasam Için Dönüsüm Atölyesi” kapsaminda Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencileri ile meslek yüksekokulu binasi çevresinde inceleme ve gözlemlerde bulundu.



Atölyede katilimcilarin, sürdürülebilirlik kavramini günlük hayata nasil entegre edilebileceklerini ögrenerek sürdürülebilirligin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutta es zamanli ele alinmasinin önemi hakkinda farkindaliga sahip oldugunu söyleyen Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, Özellikle atiklar, su /atiksu yönetimi, enerji, egitim alanlari, peyzaj, sosyal imkanlar, ulasim vb. konular üniversitemiz kampüsümüzdeki bir bina açisindan ele alindi" dedi.



Sürdürülebilirlik ilkelerinin üniversite genelinde benimsenmesinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoglu ise, "Üniversite olarak sürdürülebilirlik ilkelerine olan bagliligimizi güçlendirmeli ve çevremize duyarli, sürdürülebilir bir kampüs olusturmak için daha çok çalismaliyiz. Bu amaç dogrultusunda sürdürülebilirlik atölyesine katilan tüm ögrencilerimize ve personelimize tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Yapilan incelemeler ve gözlemler dogrultusunda belirlenen sorunlara yönelik çözüm odakli grup çalismalari gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile