ÇOMÜ'de Kepler Havaya

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) mezuniyet coşkusu yaşandı.

2011-2012 eğitim-öğretim yılı sonunda mezun olarak diploma almaya hak kazanan yaklaşık 6 bin öğrenci törenle uğurlandı. Mezuniyet töreni Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan vekili Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, daire müdürleri, akademik personel, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan mezuniyet töreninde, mezun öğrenciler resmi geçit yaptı. Velilerini selamlayan öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, aileler de, çocuklarının bu mutlu anını görüntüleyebilmek için birbirleriyle yarıştı

ÇOMÜ Jaz Grubunun konserinin ardından mezun öğrenciler adına okul birincisi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümü mezunu Funda Gürbüz bir konuşma yaptı. Gürbüz, “Her güzel şey bir gün geride kalıyor. Biz de dolu dolu geçen okul hayatımızı bugün burada sonlandırıyoruz. Bir daha öğrenci olamayacağımız ve artık yetişkin olmak zorunda olduğumuz bir hayata adım atıyoruz. Ama aynı zamanda ayaklarımızın üzerinde durabileceğimiz bu yeni hayat için de çok heyecanlıyız. Bu nedenle bugün buruk bir sevinç yaşamaktayız” dedi.

Çanakkale’de okumaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Gürbüz, “Bu güzel şehirde acısıyla tatlısıyla birçok hatıra paylaştık. Şimdi bütün bunları geride bırakıp memleketimizin dört bir yanına dağılmak bizim için çok zor olacak. Bizler burada olgunlaştık, büyüdük ve “biz” olduk. Çanakkale bize çok şey kattı. Şimdi ise öğrendiğimiz bilgilerle ve edindiğimiz tecrübelerle emin adımlarla üniversitemizden ayrılıyoruz. Bizlerin hayatlarında gerçekten önemi olan, eğitimimize ve aynı zamanda gelişimimize katkıları olan kişilere sizlerin huzurunuzda teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Geleceğin neferleri olan arkadaşlarım, hayat hepimiz için asıl şimdi başlıyor. Bütün güzellikler sizlerle olsun. Hepinize başarılar diliyor; güzel şehrim Çanakkale’ye ve üniversiteme veda ediyorum” diye konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de mezuniyet töreninde bir konuşma yaptı. Rektör Laçiner, “6 bine yakın öğrencimiz bugün diplomalarını alıp Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunu olarak hayata atılacak. 1992 yılında kurulan üniversitemiz, bugün geldiği noktada, eğitimde toplam kalite anlayışını hayata geçirmiş Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden. Lisans eğitimi kalitesinin yanı sıra, üniversitemiz, 2 binden fazla master ve doktora öğrencisi, sayısı sürekli artan ve her geçen gün daha da gelişen araştırma geliştirme laboratuvarları, uygulama merkezleri, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren kütüphanesi, değerli akademisyenlerimizin yürüttüğü ulusal ve uluslararası projeler ile bir dünya üniversitesi olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiriyor” dedi.

Ailelere de seslenen Rektör Laçiner, “Çocuklarınızın en iyi eğitimi alması, hayata en iyi şekilde hazırlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadınız. Bizler de bu sorumluluğun bilinciyle görevlerimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Sizlerden emanet aldığımız evlatlarınızı, daha nitelikli, donanımlı bir şekilde mezun ediyoruz. Zihni açık, fikri açık gençler yetiştirdiğimize inanıyoruz. Bugün ÇOMÜ mezunu olan çocuklarınızın başarısıyla duyduğunuz haklı gururu ve mutluluğu yürekten paylaşıyor; bu başarıdaki payınızdan dolayı sizleri de kutluyor ve hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Rektör Laçiner, mezun olan öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Bugün, üniversite hayatınızı başarıyla tamamlayarak yeni bir hayata doğru yola çıkıyorsunuz. Hayat, başarma azmini taşıyanlar için fırsatlarla dolu. Bunun için gerekli tüm donanımı üniversite öğreniminiz boyunca, Türkiye’nin seçkin bilim insanlarından aldınız. Başarmak için yapmanız gereken tek şey kendinize güvenmek, hedeflerinizi belirlemek ve o hedeflere ulaşmak için çalışmak. Hayallerinizden asla vazgeçmeyiniz ve kendinize büyük hedefler koymaktan asla kaçınmayınız.”

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise törende yaptığı konuşmada, “Biliyorum ki hepiniz çok heyecanlısınız. Aynı zamanda gururlu ve sevinçlisiniz. Bugün burada yaşadığınız bu güzel duyguların hayat boyu devam etmesini dilerim. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, yurdunu, yuvasını ve bayrağını savunmak için okuduğu mektep sıralarını terk ederek, cepheye koşan gencecik fidanların toprağa düştüğü müstesna ve kutsal bir coğrafyada kurulmuştur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, vatanını savunmak için kalemini bırakıp eline silah almak zorunda kalan yüzlerce hocanın, öğretmenin şehit olduğu topraklarda kurulmuştur. Meçhul askerler savaşın tüm acımasızlığına rağmen insanlığın ve dostluğun yine de yaşanabileceğini bu topraklarda dünyaya ispatlamıştır” dedi.

Öğrencilere de seslenen Vali Tuna, “Dünyada bilgi birikimi o kadar hızlı ilerliyor ki almış olduğunuz diplomayı ayakta tutabilmek için sürekli öğrenmek ve kendinizi geliştirmek zorundasınız. Sizlerin görev alacağınız alanlarda başarılı olacağınıza, ülkemize karşı yüklendiğiniz sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyoruz. Gelişen ülkemizin yükü sizlerin omuzlarında olacak. Bizlerden daha iyi yerlere getireceksiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bölüm birincilerine ödülleri verildi.

DOĞTAŞ ve ÇOMÜ Vakfı, bölüm birincilerine 1 bin TL para ödülü verirken, bir gazete de bölüm birincilerine dizüstü bilgisayar hediye etti. Diploma töreni sonunda öğrenciler mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak yaşadı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile