Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu ilçesinin Karakova mevkisindeki tersanede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ciddi bir sermaye birikimiyle zenginleştiğini söyledi.
Bu zenginleşmenin her alanda olduğu gibi bilimsel hayata, üniversitelere olumlu yansıdığını dile getiren Çınar, "ÇOMÜ'nün, Türkiye'deki üniversiteler arasında en iyisi olma çabasını ve bu geminin üretimini yapan firmamızı kutluyorum. Ülkemiz ekonomisine sağladığı katma değerden, katkılardan ve istihdamdan dolayı hayırlı olsun diyorum" dedi.
Çınar, dünyanın en güzel, en stratejik sularında yol alacak gemiye kazasız, belasız seyirler dilediğini belirterek, "Bilimsel çalışmalara vereceği katkı çok açık. Üniversitemiz neredeyse artık bir filoya ulaşmış durumda. Bunun devam edeceğine inanıyorum. Bu anlamda çok mutluyum" diye konuştu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise bilimsel araştırmalarda denizde çalışılıyorsa ilk yapılması gerekenin denize dokunmak olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
"Maalesef, Türk üniversitelerinin önemli sorunlarından biri, çalıştıkları alanlarda uygulama yapamaması. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinden mezun olup, yüzmeyi bilmeyen, denize girmemiş, dokunmamış insanların olması tabii ki bu okullarımızın katkılarını azaltmaktadır. Bugün burada gemimizi denize indireceğiz. Bu geminin boyu 23,5, eni ise 6,20 metre. Çift makineli olan gemimiz, açık denizlerde de faaliyet gösterebilme özelliklerine sahip."
Konuşmaların ardından, araştırma gemisi denize indirildi.
Çomü'nün Bilimsel Araştırma Gemisi Denize İndirildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere özel bir tersaneye inşa ettirilen "ÇOMÜ 17" adlı gemi, denize indirildi.