ÇOMÜ'nün 'Erasmus Plus Proje' Basarisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) ortak oldugu ve Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Arslan’in yürüttügü "Free Technology Signs" isimli Erasmus Plus Mesleki Egitim projesi, Avusturya Ulusal Ajansi tarafindan desteklenmeye uygun görüldü.

ÇOMÜ'den yapilan açiklamada, Avusturya’tan Equalizent Egitim ve Danismanlik Sirketinin koordinatörlügünü üslendigi, 27 aylik ve 323 bin 230 Avroluk projenin 2024’te tamamlanmasinin hedeflendigi belirtildi.

Projenin amacinin isitme engelli bireylerin bagimsiz olarak ögrenmelerini ve aktarilabilir dijital beceriler hakkinda bilgi edinmelerini saglamak, isitme engelliler için yasam boyu ögrenme ve kisisel gelisim imkanlarini artirmak ve engellilerin topluma dahil edilmesine katki saglamak oldugunun ifade edildigi açiklamada, söyle denildi:

"Proje ekibinde arastirmaci olarak Ögr. Gör. Kadir Tunçer ve doktora ögrencileri Sedat Yakut ve Hasan Dirik yer alirken, projede Avusturya'dan Equalizent Schulungs ve Beratungs Gmbh, Türkiye'den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Italya'dan Istituto Statale Sordi, Belçika'dan European Union of The Deaf Aisbl, Almanya'dan ise Humboldt-Universitaet Zu olmak üzere toplam 5 ortak bulunmakta."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile