Çomü Öğrencileri Lapsekili Arıcılarla Buluştu

Çomü Öğrencileri Lapsekili Arıcılarla Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, Lapseki ilçesinde arı yetiştiriciliği yapan üreticilerle bir araya geldi.

Çanakkale Bölgesinde arcılığın ekonomik boyutunu araştırdıklarını belirten öğrenciler beş grup halinde çeşitli bölgelerde çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Üreticilere önceden hazırladıkları altmış iki soruluk anketi yönelten öğrenciler, sağlıklı bir Sonuca ulaşmak için anketin doldurulmasının şart olduğunu belirtti.

Ziraat Fakültesi öğrencileri, “Maksadımız üniversite olarak bölgemizde arı yetiştiriciliği, bal üretimi ve bununla birlikte üretilen arı sütü, polen gibi diğer ürünlerin ekonomik boyutunu tespit etmek. Diğer arkadaşlarımız da çeşitli ilçe ve beldelerde araştırmalarını sürdürüyor. Bu bizim için hem ödev hem de güzel bir mesleki tecrübe olacak. Çalışmalar Sonucunda çıkan rakamların farklı alanlarda da değerlendirileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim kurulu Üyesi ve aynı zamanda Lapseki Temsilcisi olan Mümin Gür, sahte bal üretimine dikkat çekti. Gür, “Takip ettiğimiz üzere askeriyeye sahte bal satan şebeke çökertildi. Son yıllarda sahte bal üretiminde ciddi artışlar söz konusu. Arı yetiştiricileri olarak balın fiyatını 25 liradan piyasaya sunuyoruz. Bu rakamı en az 15 liraya düşürebilirsiniz. Daha ucuza bal üretimi asla olmaz. Vatandaşların bu hususa dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. On beş liradan ucuza satılan balı gördüklerinde bir düşünmeleri gerekiyor. Ben Lapseki gibi küçük bir yerde güvendikleri ve arı yetiştiricileri olduğuna kanaat getirdikleri kimselerden bal alsınlar. Sahte balların insan sağlığına nasıl bir reaksiyon verebileceğini bizler de kestiremiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile