Çöplük yangınında itfaiye eri dumandan zehirlendi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çıkan çöplük yangınına müdahale eden itfaiyecilerden biri dumandan zehirlendi. İlçe merkezinde toplanan çöplerin depol

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çıkan çöplük yangınına müdahale eden itfaiyecilerden biri dumandan zehirlendi. İlçe merkezinde toplanan çöplerin depolandığı, Maymun Deresi mevkisindeki çöplükte çıkan yangın, yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı.

Havaların sıcak ve rüzgarlı olmasından kaynaklandığı sanılan yangın, çevredeki tarlada bulunan kuru otlara sıçradı. Alevler ev ve ağılları da sarmadan son anda söndürüldü. Yangına Sındırgı Belediye İtfaiyesi ve Orman İşletme ekipleri müdahale etti. Dumandan zehirlenen bir itfaiye eri ise Sındırgı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiyeciye oksijen verildiği ve taburcu edildiği öğrenildi. Belediye, söndürme çalışmalarına katılan personele su ve ayran dağıttı.

Yangından zarar gören tarla sahibi Kılınç ailesi, "Bu çöplüğe bir çare bulsunlar. Burada can ve mal güvenliğimiz yok. Ne yapacağımızı şaşırdık. Her yıl birkaç defa yanıyor. Tarlamızda meyve yetiştirmemize mani olunuyor. Ağılda hayvanlarımız olduğunda, onların ve bizim can güvenliğimiz kalmıyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile