Çorlu'da Is Birligi Protokolü Imzalandi

Çorlu ilçesinde, Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) ile Tekirdag Cumhuriyet Bassavciligi Denetimli Serbestlik Müdürlügü arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Omurtak Caddesi'ndeki dernek binasinda yapilan imza töreninde konusan MÜSIAD Tekirdag Sube Baskani Dogan, MÜSIAD Tekirdag ve Tekirdag Cumhuriyet Bassavciligi Denetimli Serbestlik Müdürlügünce is birligi protokolü imzalandigini söyledi.

Dogan, protokol ile 5402 sayili Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu kapsaminda denetimli serbestlik tedbiri altinda bulunan süpheli, sanik ve hükümlüler ile suçtan zarar gören magdurlarin topluma kazandirilmasi, yükümlülerin yeniden suç islemesinin önlenmesi ve topluma uyum saglamasinin amaçlandigini kaydetti.

Tekirdag Denetimli Serbestlik Müdürlügü ve Tekirdag Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürlügünün, is ve meslek sahibi olmayan yükümlüleri ve hükümlüleri tespit edecegini belirten Dogan, "Yaptigimiz çalisma ile ilgili kurumlar isbirliginde mesleki egitim programlari verilerek, basarili olanlar sertifika almaya hak kazanacak. Bu kisilerin, belirlenecek isyerlerinde ise yerlestirilmesi saglanacak ve is ve meslek konusunda bilgi ve belge sahibi olmayan hükümlü ve yükümlüler ise direkt talep dogrultusunda uygun isletmelerde ise yönlendirilecek." diye konustu.

Ise yerlestirilen tüm hükümlü ve yükümlülerin belirli periyotlarda görevlilerce çalistiklari isyerlerinde ziyaret edileceklerini kaydeden Dogan, gerekli psiko-sosyal desteklerin de saglanacagini ifade etti.

Konusmanin ardindan is birligi protokolü MÜSIAD Tekirdag Sube Baskani Ramazan Dogan, Tekirdag Cumhuriyet Bassavci Vekili Ugur Özcan ve Tekirdag Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürü Mahmut Okumus tarafindan imzalandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile