Çorlu Şehitliğinde Düzenleme Çalışmaları

Çorlu Şehitliğinde Düzenleme Çalışmaları

Çorlu Şehitliğinde yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalarda hem askeri personel hem de Çorlu Belediyesi ekipleri görev alıyor. Çorlu'da Omurtak Caddesi üzerinde yer alan Şehitlik ve Şehitler Parkı'nda çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Vatandaşların ziyaretine de açık olan Şehitler Parkı'nda yapılacak düzenleme çalışmalarının ardından şehit mezarlarının bulunduğu bölümde de düzenleme yapılacağı kaydedildi.

5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Çorlu Şehitliğinde bakım ve yenileme yapılıyor. Şehitlik girişinin değiştirildiği çalışmalarda, şehitlik anıtında yer alan şehit isimlerinin yazılı olduğu levhalar da değiştiriliyor. Askeri personelin yanı sıra Çorlu Belediyesi ekipleri de çalışmalarda görev alıyor ve çevre düzenlemesi gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında çimler biçilip, süs bitkilerinin bakımını da yapan ekipler, Bakım Merkezi Komutanlığında hazırlanan askeri simgelerden birisi olan dev piyade tüfeği maketleri de yer alıyor. Çalışmaların süratli bir şekilde devam ettirildiği Çorlu Şehitliğinin 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde hazır hale getirilmesi için çaba sarf ediliyor.

Çorlu Şehitliği ve anıt park, dönemin 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tuncer Kılınç tarafından planlanmış yine dönemin Kaymakamı Sebahattin Yücel ve Belediye Başkanı Rauf Çetiner tarafından verilen destekle inşa edilerek 15Ağustos 1999 tarihinde dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir tarafından açılmıştı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile