Atatürk Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenciler Omurtak caddesinden geçerek Çorlu Şehitliği'ne kadar yürüdü. Ellerindeki bayraklarla şehitliğe gelen öğrenciler burada şehitler için dua etti.
Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Feridun Demirel, Tekirdağ İl Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü Şube Müdürü A. Kerim Kasap, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü'nün de eşlik ettiği öğrenciler Atatürk Meydanı’ndan Çorlu Şehitliği’ne kadar yürüdü.
“ÇANAKKALE TÜRKİYE’NİN ÇİMENTOSUDUR”
Çorlu Şehitliği’nde öğrencilere hitaben konuşma gerçekleştiren Kaymakam Levent Kılıç, Çanakkale’nin Türkiye’nin çimentosu olduğun ifade ederek, “Bilgi olarak bazı şeyleri karıştırıyoruz. 18 Mart tarihinde Çanakkale’yi kutluyoruz ama 18 Mart deniz savaşlarının, deniz bölümünün bittiği gün. Bundan sonra kara savaşları başlıyor. 25 Nisan 57. Alay’ın tamamının şehit olduğu gün. Bir gün önceden şehit olacaklarını biliyorlar, tüm hazırlıklarını yapıyorlar. Çamaşırlarını yıkıyorlar, abdestlerini alıyorlar, sabah namazlarını kılıyorlar ve ölüme gidiyorlar. Onların o anısını iyi anlamak lazım. Bugün Çanakkale bitmiş değil. Aslında Çanakkale bizim özümüz, bir çimentomuz” dedi.
“Bizim millet olmamızı sağlayan bir tarih Çanakkale” diyen Kaymakam Kılıç, “O dönemde öyle liselerimiz, üniversitelerimiz öyle öğrencilerimiz oldu ki, bazı dönemler liseler mezun veremedi çünkü hepsi Çanakkale’ye savaşmaya girmişlerdi. Bugün artık savaşlar değişti. Bugün artık bire bir mücadele omuz omuza süngüyle yapılan bir savaş değil. Bugün bizim yapmamız gereken atalarımızın bize emanet ettiği devleti, vatanı daha ileriye götürmemiz için yapmamız gereken çok çalışmak, bilgiye sahip olmak. Artık 21. Yüzyıl bilgi çağı, teknoloji çağı. Ne kadar bilgiye teknolojiye sahipseniz o kadar güçlüsünüz demektir. Sizden beklenen artık şehit olmanız, ölmeniz, vatan için bir yerlere gitmenize gerek yok. Olduğunuz yerde görevimizi en iyi yapacağımız şey çalışmak. Bir de 57. Alay kimdir? Okullarımız var, Mimar Sinan kimdir? Mehmet Akif kimdir? Bunları bizim iyi anlamamız, sorgulamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Çevremizde, dünyada neler oluyor, iyi sorgulayıp anlamamız gerektiğini vurgulayan Kaymakam Levent Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün onların sayesinde, onların çabaları ile buradayız. Onların şehir olması, kanlarını akıtması ile buradayız. Biz de bizden sonraki nesillere torunlarımıza güçlü bir devlet bırakmak istiyorsak hep beraber çok çalışacağız. Bilgi ve teknoloji anlamında diğer ülkelerin üstüne çıkmamız gerekiyor. Atatürk’ün dediği, medeni ülkelerin üzerine çıkmak. Cumhuriyetin 100. Yılındaki ilk hedefimiz ilk 10 ülke arasına girmek bu milli gelir düzeyinde olsun, teknoloji anlamında olsun. Bunu da sağlayacak olan sizlersiniz. Bugün belki 15-18 yaşları arasındasınız ama 10 yıl sonra artık emaneti sizler alacaksınız, buraları sizler yöneteceksiniz. Ona göre kendinizi iyi donatacaksınız. Gençlik yürüyüşü bu sene ilk kez Çorlu’da yapıldı. Bu nedenle de teşekkür ediyorum. İnşallah seneye gençlik ve spor il müdürlüğü yapmasa bile 57. Alay saygı yürüyüşünü Çorlu’da geleneksel hale getirme düşüncesi bizde oluştu. Çünkü çok saygılı ve coşkulu bir şekilde birlik ve beraberlik ışığı verdiniz.”
Konuşmanın ardından öğrenciler şehit mezarlarının bulunduğu bölüme geçerek şehitler için dua etti.
Çorlulu Öğrenciler Şehitleri Andı
Gençlik ve Spor Bakanlığı uhdesinde 81 ilin tamamında düzenlenen Şehitleri Anma Yürüyüşü, 57. Alay Anma Yürüyüşü adıyla Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yapıldı.