Çorlulu Ögrencilerden Büyük Basari

Çorlulu Ögrencilerden Büyük Basari

Tekirdag’in Çorlu ilçesinde egitim-ögretim veren kurumlar arasinda yer alan Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi ögrencilerinden Su Naz Açikgöz, Istanbul Avrupa Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katilma hakki elde ederken, Zeynep Nur Nazli ve Rümeysa Tastan adli ögrenciler de projeleri ile bölge üçüncüsü oldular.

Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi ögrencisi Su Naz Açikgöz danisman ögretmeni Cumhur Özkan ile katildiklari TÜBITAK 2204-B Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi’nda Teknoloji Tasarim alaninda "Bilgisayarsiz Kodlamada Alternatif Yaklasim: Delikli Tahtada Kodlama" adli çalismalariyla Istanbul-Avrupa Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katilmaya hak kazandi.

Yine ayni yarismada Sehit Metin Arslan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögrencilerinden Zeynep Nur Nazli ve Rümeysa Tastan danisman ögretmenleri Ahmet Rüstü Gürbüz ve Zeynep Gürbüz ile Cografya alaninda "Keçiboynuzu Agaci Ile Yanginin Yayilmasini Önleyen Teknoloji: Çiftçinin Dostu, Yanginin Düsmani" adli çalismalariyla Istanbul-Avrupa Bölgesinde Cografya alaninda bölge üçüncüsü oldu.

Ögrenciler çiftligin içinde çikan yanginin etrafa yayilmasini, disarida çikan yanginin ise çiftlik içerisine girmesini önlemek için hazirladiklari projelerinde doganin kendisinden, keçiboynuzu agacindan faydalanarak dogayi ve teknolojiyi birlestirdi. Çorlulu ögrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Yarismada Teknoloji Tasarim alaninda "Bilgisayarsiz Kodlamada Alternatif Yaklasim: Delikli Tahtada Kodlama" adli çalismasiyla Istanbul Avrupa Bölge birincisi olan Su Naz Açikgöz, Türkiye finallerinde Çorlu ve Tekirdag’i temsil edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile