Çorum'a 120 Milyon Lira Bütçeli, 180 Yatakli Devlet Hastanesi Insa Edilecek

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'a 120 milyon lira bütçeli, 180 yatak kapasiteli devlet hastanesi insa edilecegini bildirdi.

Ceylan, AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci ve Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci ile olasi bir depremde yikilma riski tasidigi için yikim karari verilen eski devlet hastanesi binasinda incelemede bulundu.

Ceylan, incelemenin ardindan gazetecilere, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi'nin insasinin ardindan atil duruma düsen eski devlet hastanesinin yeniden açilmasi için Çorum'da kamuoyu olustugunu söyledi.

Vatandaslardan gelen talep üzerine hastanenin yeniden hizmete açilmasi için çalisma baslattiklarini belirten Ceylan, "Devlet Hastanesini 180 yatakli olarak açacagiz. 1,5 yildir salgin nedeniyle elimizde olmayan sebeplerden dolayi bazi islerde aksamalar oldu. Bashekimlik binasini koruyarak, A ve B bloklari, müstemilat ve arka taraftaki dogum hastanesi binalarini yikmak üzere ihaleye çiktik ve yer teslimi yapildi. Depreme dayaniksiz binalar dört ay içinde tamamen yikilacak." dedi.

Yikim çalismalarina baslandigini, binalardaki tekrar kullanilabilir malzemelerin toplanmasinin devam ettigini aktaran Ceylan, "Burada 4 katli, 15 bin metrekare kapali alana sahip, ameliyat, yogun bakim ve poliklinik hizmetlerinin verilecegi, A ve B bloktaki yikim çalismalarinin ardindan yeni hastane binasinin insasina bir an önce baslayip, halkimizin hizmetine açacagiz. Yeni hastanenin yikim çalismalari hariç yaklasik maliyeti 120 milyon lira civarinda." diye konustu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin 1,5 yildir devam ettigine ve bu nedenle bazi yatirimlarda aksamalar yasanabildigine dikkati çeken Ceylan, "Önceligimiz salgindan kurtulup, eski normale dönmek. Bununla birlikte devlet hastanemizi de yeniden Çorum'a kazandirmayi hedefliyoruz. Çorum'a bir de onkoloji merkezi kazandirmak için çalisiyoruz. Onkoloji merkezinin kalan kisminin tamamlanmasi için de 24 Eylül'de Il Özel Idaremizce ihale düzenlenecek." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile