Çorum'a yapılacak yeni terminal ve stadyum için ilk adım atıldı

Çorum Belediyesi'nin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmeyi planladığı Terminal Projesi ile TOKİ destekli Stadyum Projesinde arsa sorunu takas yo

Çorum Belediyesi'nin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmeyi planladığı Terminal Projesi ile TOKİ destekli Stadyum Projesinde arsa sorunu takas yoluyla çözüldü.

Şehirlerarası otobüs terminali ve spor kompleksi arsa takas protokolü, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş ile Defterdar Yaşar Ahmet Özkan arasında imzalandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çevreyolu üzerinde yapılması planlanan terminal ve stadyum projesi için Milli Emlak Müdürlüğü'nün 120 bin 354 metrekare, İl Özel İdaresinin 10 bin 285 metrekare olmak üzere toplam 130 bin 639 metrekarelik arsayı Çorum Belediyesi'ne devrettiğini açıkladı. Arsanın 76 bin 500 metrekarelik kısmının stadyum, 54 bin metrekarelik kısmının ise terminal için kullanılacağını söyledi.

Protokol kapsamında devredilen arsalara karşılık olarak Milli Emlak Müdürlüğü'ne 46 bin 556 metrekarelik arsa takası yaptıklarını anlatan Başkan Külcü, takasın ardından Milli Emlak Müdürlüğü'ne 419 bin 800 TL, İl Özel İdaresi'ne ise 279 bin TL fark ödediklerini bildirdi.

Terminal ve stat projesinin belediye başkan adaylığı döneminde Çorum halkına verdiği taahhütler arasında yer aldığını hatırlatan Külcü, çalışmalar sonunda Çorum'un modern bir terminal ile içerisinde stadyum, spor salonu ve çim sahaları bulunan spor kompleksine sahip olacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile