Çorum Belediyesi, Afsin'de Peyzaj Çalismasi Yapiyor

Çorum Belediyesi, Afsin'de Peyzaj Çalismasi Yapiyor

Kahramanmaras’in Afsin ilçesinde depremin yaralarini sarmak için seferber olan Çorum Belediyesi, Afsin’de peyzaj çalismasi baslatti.

6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras merkezli iki büyük depremden etkilenen Afsin’de yaralar sariliyor. Afsin Belediyesi ile kardes sehir anlasmasi imzalayan Çorum Belediyesi, depremin yasandigi günden bu yana afet bölgesinde çalismalarini sürdürüyor.

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in talimatiyla Afsin’e giden Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan Mesci ve müdürlüge bagli ekipler, Afsin Atatürk Caddesi’nde bulunan Sehit Ömer Erüstün Meydani’nda peyzaj çalismasi baslatarak 17 çinar yaprakli akça agaç, 12 süs erigi, 7 süs kirazi, 5 süs elmasi, 9 çam agaci ve 6 piramit mazi agaci dikimi yaptilar. Otomatik sulama sistemi kurulumu, çim ekimi ve çevre düzenleme çalismalarina devam eden ekipler, meydana oturma banklari ve çöp kovalarinin montajina da basladilar.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan Mesci, Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in talimatiyla geldikleri Afsin’de 6 gündür yogun bir tempoyla çalistiklarini ve kardes sehir Afsin’in en önemli meydani olan Sehit Ömer Erüstün Meydani’ndaki çalismalari büyük oranda tamamladiklarini söyledi.



Meydandaki agaçlari yenilediklerini ve otomatik sulama sistemi kurduklarini hatirlatan Mesci, çalismalar tamamlandiginda Sehit Ömer Erüstün Meydani’nin Afsin halkinin büyük bir keyifle vakit geçirebilecekleri bir meydan haline gelecegini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile