Çorum Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Mutlu Sona Doğru

Çorum Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Mutlu Sona Doğru

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürütülen Devane Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmasında hak sahipleri ile görüşme aşamasına gelindiğini açıkladı.

  Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Kunduzhan Mahallesinde 85 m2 , 120 m2 ve 132 m2 olmak üzere 920 daireden oluşan bir site inşa edileceğini hatırlatan Başkan Külcü , önümüzdeki haftadan itibaren bölgede mülkiyet sahibi olan 640 hak sahibi ile görüşmelere başlanacağını bildirdi .
640 hak sahibinden 420 ' sinin alacağı , arsa ve enkaz bedeli , en küçük konut bedeli olan 67 bin TL ' nin altında olduğunu bildiren Külcü , " Bu 420 hak sahibi isterse tapu devrini yapıp evi boşalttığı gün nakden parasını alabilecek . İsterse alacağı bedeli peşinatına mahsup ettirerek konut talebinde bulunabilecektir . Alacağı bedel bir dairenin satış bedelinden daha yüksek bir meblağı bulanların ise öncelikle bir daire almasını öngörmekteyiz . Bedel birden fazla daireyi alabilecek değerde ise ikinci , üçüncü
daireleri de alabilecekler . Dairesinden arta kalan bedeli almak isteyenler ise inşaat ihalesi yapılıp kesin değerler belli olduktan sonra yine paralarını alabilecekler . Dairesini hemen almak isteyenler için TOKİ tarafından Celilkırı mevkiinde inşa edilmiş dairelerde bir seçenek olarak sunulmaktadır " dedi .
Daire alan hak sahiplerinin ödemelerinin daireler teslim edildikten sonra başlayacağını ve 180 aya varan taksit imkanı sunulacağını dile getiren Külcü , " Buradaki hak sahiplerine satılacak daireler normal fiyatın yüzde 30 altında olacaktır . Buda dönüşüm bölgesindeki insanlarımızın öncelik kazanması için alınmış bir karardır " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile