Çorum Belediyesi 'Refakatçi Misafirhanesi' Ile Hasta Yakinlarini 4 Yildizli Otel Konforunda Agirliyor

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi: 'Bu yatirimi çaresizlik içinde olan insanlarin daha iyi takdir edecegini düsünüyorum' Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin: 'Degisik illerden, ilçelerden, köylerden vatandaslarimiz muayene için geliyor, tahlil yaptiriyor, sonuçlarini ertesi gün alabiliyor. Allah korusun buradan geçerken kaza yapiyor, yarali hastanede yatiyor, yakinlari araçlari otel gibi kullanmak zorunda kaliyor, banklarda yatiyor. Bizim sehrimiz sevginin, kardesligin sehri, sahabeler sehri. Buna müsaade edemezdik, etmedik'

Saglik Bakanliginin 2018 yilinda Türkiye'de tek kalemde yaptigi en büyük hastane yatirimlarindan olan 650 yatakli Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesine çevre il ve ilçelerden tedavi olmak için gelen hastalarin yakinlari, tedavi süresince Çorum Belediyesince insa edilen 16 odali misafirhanede konaklayabiliyor.

Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesinin karsisinda atil vaziyette bulunan 675 metrekaresi kapali, toplam 2 bin 500 metrekare alana sahip bina, Çorum Belediyesince onarilarak, Refakatçi Misafirhanesi'ne dönüstürüldü.

Dört yildizli otel konforunda ücretsiz hizmet veren misafirhane için açilis töreni düzenlendi.

Vali Mustafa Çiftçi, törende, Çorum Belediyesinin Refakatçi Misafirhanesi ile kente katma deger sagladigini söyledi. Misafirhanenin ne kadar anlamli oldugunu en iyi hastanede hastasi yatan, kendi için kalacak yer bulamamis kisilerin anlayacagini belirten Çiftçi, "Bu yatirimi çaresizlik içinde olan insanlarin daha iyi takdir edecegini düsünüyorum. Bu hizmetin ilimize ve insanlarimiza hayirli olmasini temenni ediyorum." dedi.

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da misafirhanenin kisa süre önce hizmet vermeye basladigini ve bugüne kadar 407 vatandasin hizmetten yararlandigini söyledi.

Refakatçi Misafirhanesi'nin en önemli seçim vaatlerinden biri oldugunu anlatan Asgin, "Misafirhanemiz, Çorum ölçegindeki iller arasinda ilk kez yaptigimiz bir hizmet. Vatandaslarimiz son derece memnun. Degisik illerden, ilçelerden, köylerden vatandaslarimiz muayene için geliyor, tahlil yaptiriyor, sonuçlarini ertesi gün alabiliyor. Allah korusun buradan geçerken kaza yapiyor, yarali hastanede yatiyor, yakinlari araçlari otel gibi kullanmak zorunda kaliyor, banklarda yatiyor. Bizim sehrimiz sevginin, kardesligin sehri, sahabeler sehri. Buna müsaade edemezdik, etmedik." diye konustu.

- "Bizim ölçegimizde hiçbir ilde bu hizmet yok"

Asgin, tesisin odalarinin lüks otel odalarini aratmadigini belirterek, "Her odada televizyon, buzdolabi, terlik, banyo için ihtiyaç duyulan her sey var. Vatandaslarimiz bu hizmetten tamamen ücretsiz sekilde yararlaniyor. Bizim ölçegimizde hiçbir ilde bu hizmet yok. Vatandaslarimiza hayirli olsun." ifadesini kullandi.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oguzhan Kaya da konusmalarinda Çorum Belediyesinin gönül belediyeciligi anlaminda önemli bir yatirimi hayata geçirdigini bildirdi.

Törene Garnizon Komutani Albay Ferhan Isik, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci, Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, AK Parti Il Baskani Yusuf Ahlatci da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile