Çorum Belediyesinden Kedi Evi Projesi

Çorum Belediyesinden Kedi Evi Projesi

Çorum Belediyesi, sahipsiz hayvanlara yönelik çalismalarina bir yenisini daha ekliyor. Minik dostlarin bakimlarinin yapilacagi ve kis aylarinda üsümemesi için baslatilan kedi evi projesi büyük bir hizla ilerliyor. 90 gün içinde bitecek proje sayesinde sahipsiz kediler müsahede binasinda koruma altina alinacak.

Çorum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’nün bulundugu alanda yapimi devam eden sahipsiz kediler müsahede binasi 140 metre kare alana sahip içerisinde 6 bagimsiz oda yer aliyor.

Daha önce mahalle muhtarlarinin görüsü alinarak uygun görülen yerlere konulan kedi evlerinin yani sira Veteriner Isleri Müdürlügü’nün bulundugu alanda sahipsiz kediler müsahede binasi yaptiklarini belirten Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin “Sokaktaki canlarimiz olan köpek ve kedileri her zaman gözetiyoruz. Yazin ve kisin hep yanlarindayiz. Çünkü onlar bize emanet" dedi.

Sahipsiz Kedi Müsahede Evi ile ilgili de bilgiler veren Baskan Asgin, “6 odali yerden isitmali olacak ve önlerinde yaklasik 80 metre kare bahçesi ile yeni yerimizde hasta, yarali, bakima muhtaç ve gelen ziyaretçilerimizin sahipsiz kedilerimizi sevebilecegi bir yer olacak. Kedi evimizin içerisinde kedi oyuncaklari, kedi tirmalama tahtalari, kedi yataklari gibi malzemeler olacak ve kedilerimiz daha güzel ortamlarda yasamlarini sürdürecek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile