Çorum'da 19 Mayis Coskusu

Çorum'da 19 Mayis Coskusu

Çorum’da 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami coskuyla kutlandi.

Kades Meydaninda düzenlenen kutlama programina Vali Zülkif Dagli, CHP Çorum milletvekili Mehmet Tahtasiz, Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektas, Belediye Baskanvekili Ismail Yagbat, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Törende konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, bütün umutlarin tükenmeye basladigi bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milleti için bagimli yasamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çikmasinin bagimsizlik ve özgürlük mücadelemizin baslangici oldugunu hatirlatti.

Binlerce sehit vererek sikinti ve yokluk içinde büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet oldugunu açiklayan Çaglar, “Bu degerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kusaklara en iyi sekilde aktarmak en basta gelen görev ve sorumlulugumuz olmalidir. 19 Mayis ruhu bizim, bu milletin en büyük varligi en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin zorluklara beraber karsi durmanin azimle, inançla, kararlilikla mücadele etmenin anlami bu ruhta gizlidir. Ülkemizin çelik çekirdegini olusturan ruh iste budur” diye konustu.

“Büyük mücadelelerle savunulan ve sehitlerimizden gazilerimizden bizlere emanet olan bu vatana sadakatle sahip çikacagiz ve çikiyoruz” diyen Çaglar, “Büyük Türk milletinin tarihi ve kutlu yürüyüsünde aydinlik yüzlü gençlerimizle daima omuz omuza olacagiz. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarimizdan devraldigimiz milli mücadele ruhunu bugün gençlerimiz bilimde, teknolojide, sanatta ve sporda yasatmaya devam ediyorlar. Bugün aydinlik Türkiye’nin gençleri IHA, SIHA, Kizilelma, Anka, Hürjet, TGC Anadolu, ve Altay tanki üreterek, Türkiye yüzyilinda dünyaya damga vurmaya devam ediyorlar. Gençlerimiz uluslararasi alanlarda gösterdikleri basarilari ile ay yildizli bayragimizi serefle dalgalandiriyorlar” ifadelerini kullandi.

Program günün anlam ve önemini belirten siirler, halk oyunlari gösterileri ve ödül töreniyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile