Çorum’da 4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi Hazırlıkları

Çorum’da 4+4+4 Yeni Eğitim Sistemi Hazırlıkları

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 4+4+4 yeni eğitim sistemine geçiş sürecinde herhangi bir sorun yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.

Ögretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenleyen İl Mili Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bir basın toplantısı düzenleyerek 4+4+4 yeni eğitim sitemi kapsamında Çorum’dake eğitim kurumlarında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Mevcut okul binalarının, yeni eğitim sistemine göre yeniden düzenlendiğini belirten Girgin, kimi okulların eğitime aynı şekilde devam edeceğini, kimi okulları da birleştirerek yeni yıla hazır hale getirdiklerini belirtti.

Yeni eğitim sistemi ile birlikte Çorum'da okul sayısının ve yaş sınırının aşağı çekilmesiyle öğrenci sayısının da belirli oranda artmasını beklediklerini belirten Girgin, 5. sınıfların orta öğretim kapsamına girmesinden dolayı sınıf öğretmenlerinde norm kadro fazlası oluşabileceğini, bu öğretmenleri de uygun bir şekilde değerlendireceklerini kaydetti.

Yeni eğitim sistemi için yumuşak bir geçiş planladıklarını belirten Girgin, yaptıkları planlama doğrultusunda derslik konusunda da her hangi bir sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında bazı okulların 4 yıl süreli ilkokul, bazı okulların ise 4 yıl süreli ortaokul olarak yapılandırıldığını kaydeden Girgin, yerleşim yeri özelliğine göre bazı ilköğretim okullarının da ilkokul ve ortaokul olarak birlikte eğitim-öğretime devam edeceğini bildirdi.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında 4. sınıfta okuyan ve bir üst sınıfa geçen öğrenciler 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaokul 5. sınıfa kayıtlarının e-okul sistemi üzerinden yapılacağını açıklayan Girgin, “Bu öğrenciler ve velilerinin istemeleri halinde ilimizde açılan İmam Hatip Ortaokullarına kayıtları bizzat o okula başvurarak yapılacaktır.

İmam-Hatip ortaokulları sadece 5. sınıflar için öğrenci kabul edecek ve ara sınıflardan bu okullara öğrenci alınmayacaktır. 2.3.4. sınıflar ile 6,7.8.sınıflar kademeli geçişe tabi tutularak kendi okullarında eğitim öğretimlerini tamamlayacaklardır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1.2.3.sınıfta olup 2012 Eylül ayı itibariyle 2.3.ve 4. sınıfı okuyacak öğrenciler bakımından, okumakta olduğu okul ortaokula dönüştürülmüş ve ilkokul olarak belirlenen okulun mesafesi fazla değilse ve velilerinde yoğun itirazı bulunmuyorsa, ilkokul olarak belirlenen okula nakilleri yapılacak, aksi halde bulundukları okullarda (mevcut binalarda) öğrenim görmeye devam edeceklerdir. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 5, 6 ve 7. sınıfta olup 2012 Eylül ayı itibariyle 6.7. ve 8. sınıfı okuyacak öğrenciler bakımından, okumakta olduğu okul ilkokula dönüştürülmüş ve ortaokul olarak belirlenen okulun mesafesi fazla değilse ve velilerin de yoğun itirazı bulunmuyorsa, ortaokul olarak belirlenen okula nakilleri yapılacak, aksi halde bulundukları okullarda (mevcut binalarda) öğrenim görmeye devam edeceklerdir” diye konuştu.

Veliler ve okul yönetimlerinin ilkokul ve ortaokullarda olduğu gibi liselerde de öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlü olduklarını anlatan Girgin, “Okul öncesi eğitime başlama yaşında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Yeni sistem gerçekleştirilmeden önce 37 - 72 ay arasındaki çocuklar okul öncesi eğitime gidebiliyorlardı. Şimdi de yine 36 ayını tamamlamış çocuklar okul öncesi eğitime başlayabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Birinci sınıfların müfredatının revize edilerek yeni öğretim yılına yetiştirileceğini söyleyen Girgin, konuşmasında şunları kaydetti: “Öğrencilerin okuma yazmaya geçişleri yıl sonuna doğru yayılacak. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı sonunda ilköğretim 8. sınıfı bitiren öğrencilere diploma verilmeyecek, 12 yıllık zorunlu eğitim sonunda ortaöğretim diploması verilecektir.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında 8. sınıfta okuyan öğrencilerimizden 09 Haziran 2012 tarihinde yapılan SBS sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarından herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler tercihleri doğrultusunda ilimizdeki diğer ortaöğretim kurumlarına kayıt yapmaları sağlanacaktır.

Aynı binada eğitim verecek ilkokul ve ortaokulların ortaokul öğrencileri sabahçı, ilkokul öğrencileri ise öğlenci olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüteceklerdir”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile