Çorum'da Agustos Ayi Süresince Ormanlara Girisler Yasaklandi

Çorum'da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakliklarinin yangin tehlikesi olusturmasi nedeniyle agustos ayi süresince il genelindeki ormanlara girislerin yasaklandigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, agustos ayinda olusabilecek olaganüstü hava halleri nedeniyle Çorum'da orman yanginlarinin artabilecegi vurgulandi.

Türkiye'nin milli serveti ormanlari yanginlardan korumak amaciyla birtakim kararlarin alindigi, bu kapsamda 30 Agustos'a kadar ormanlara girislerin yasaklandigi belirtilen açiklamada, "Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarinda mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver, ates yakmak, atesli piknik yapmak, gezmek, motorlu tasit kullanmak ve kamp yapmak yasaktir." ifadesine yer verildi.

Ormanlari korumak amaciyla bag-bahçede temizlik amaçli aniz yakmanin da yasaklandigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Orman alani civarindaki tesisler ile sanayi kuruluslari, orman alanlarini etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle olusabilecek yangin riskine karsi, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardir.

Enerji nakil hatlarinin yapim ve bakimi ile ilgili kuruluslar hatlarin özellikle ormanlik alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakimlari gerçeklestirecek, yangin riskine karsi her türlü tedbiri alarak, gerektiginde enerji kesintisi uygulayacaklardir. Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenari ve bitisiginde bulunan çöp toplama alanlari çevresinde koruma bandi olusturacak ve yangin riskine karsi gerekli is makinelerini hazir bulunduracaklardir. Kaymakamliklarimiz ve Orman Bölge Müdürlügü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kollugundan olusturulan denetim ekipleri etkin bir sekilde gözetim ve denetim yapacaklardir. Gerekli hallerde ilçe kaymakamlarimizin emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanlari kullanilarak yangina karsi etkili müdahale edilmesi saglanacaktir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile