Çorum'da Belediyenin Kampina Katilan Babalar Ve Çocuklar Fidan Dikti

Çorum Belediyesince baba ve çocuklarina yönelik düzenlenen çadir kampi etkinliginde, son günlerde etkili olan orman yanginlarina karsi baslatilan agaç dikme kampanyasi kapsaminda 100 fidan toprakla bulusturuldu.

Çatak Tabiat Parki'nda düzenlenen "En Baba Kamp" etkinligine katilan yaklasik 135 baba ve çocuklari, çesitli sportif faaliyetler gerçeklestirdi.

Geceyi ormanda geçiren baba ve çocuklar, etkinligin ikinci gününde fidan dikti.

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nadir Solak, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan olumsuz etkilenen insanlarin dogal ortamda vakit geçirmesi amaciyla baba ve çocuklara yönelik kamp etkinligi düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte baba ve çocuklarinin birlikte vakit geçirme imkani buldugunu belirten Solak, ayrica orman yanginlarina karsi baslatilan agaçlandirma kampanyalarini desteklemek amaciyla kampta fidan diktiklerini kaydetti.

Solak, kampin Ege ve Akdeniz bölgelerinde devam eden orman yanginlarina denk geldigini belirterek, "Ülkemizde orman yanginlari nedeniyle zor günler yasiyoruz. Biz de bu etkinligi ormanda yapiyoruz. Orman yanginlari hepimizi çok üzdü. Yanan alanlarin eski haline dönmesine katki saglamak için, daha yesil bir ülkede yasamayi saglamak için katilimcilara fidan dagittik. Bir kismini burada toprakla bulusturduk, bir kismini da vatandaslarimiz istedikleri yerlere dikecek." dedi.

Yüksel Basar ise oglu Eymen ile birlikte katildigi kampta eglenceli vakit geçirdiklerini belirterek, "Kampta bize fidan dagitilmasi anlamli oldu. Bugün diktigimiz fidanlar, bu ormandaki asirlik agaçlar gibi insallah büyüyüp gelisecek. Gelecek nesillere orman birakabilmek için herkesi fidan dikme kampanyalarina katilmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile