Çorum'da Çin'in Uygur Türklerine Yönelik Politikasi Protesto Edildi

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikasi, Çin Toplama Kampi Magdurlari Platformu ve IHH Çorum Subesince protesto edildi.

Hürriyet Meydani'nda Dogu Türkistan için Anadolu Seferi organizasyonuyla bir araya gelen grup, döviz ve pankartlar açarak, toplanacak imzalari Birlesmis Milletler'e göndermek üzere imza kampanyasi baslatti.

Çin Toplama Kampi Magdurlari Platformu Sözcüsü Mirzehmet Ilyasoglu, burada yaptigi açiklamada, Çin'in Uygur Türklerine yönelik her türlü zulüm, baski ve katliami yaptigini anlatti.

Toplama kamplarinda insanlarin her gün iskencelere maruz kaldigina, bu duruma sessiz kalindigina dikkati çeken Ilyasoglu, "Bu yüzden Dogu Türkistan için Anadolu Seferi düzenleyerek, Çin'in zulüm ve soykirimini il il dolasarak, Türk halkina bunu anlatmaktayiz." dedi.

Çin'in, tüm çiplakligiyla Dogu Türkistan'da soykirim yaptigini anlatan Ilyasoglu, "Çin'i tüm bu yaptiklarindan dolayi kiniyor ve lanetliyoruz. Diyoruz ki insanlik Çin'e teslim olmadi ve olmayacaktir. Dogu Türkistanlilar asla teslim olmadi ve asla olmayacagiz. Dogu Türkistanlilar ve onlara ses veren insanlik, Çin'in bütün bu yaptiklarinin hesabini er ya da geç soracaktir. Bunun için de canimizi, malimizi ve her seyimizi ortaya koyduk, koyacagiz." diye konustu.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin, Türklük, Müslümanlik, Islam, her seyden önemlisi insanlik demek oldugunu vurgulayan Ilyasoglu, sunlari kaydetti:

"Buradan devletimiz ve hükümetimiz basta olmak üzere tüm dünya liderlerine, uluslararasi kurum ve sivil toplum kuruluslarina, bütün insanliga sesleniyoruz, eger iddia ettiginiz gibi güçlüden, zalimden degil, adaletten, hakkaniyetten, demokrasi ve insan haklarindan yanaysaniz, lütfen artik Dogu Türkistan'da yasananlari görün ve geregini yapin, vicdaniniza kulak verin. Gelin Çin'in zulüm ve soykirimina hep beraber 'dur' diyelim."

Uygur Türklerinden Rabigul Hacimuhammed, Medine Nazimi ve Nur Muhammed Uygur da ailesinden uzun süredir haber alamadigini belirterek, destek istedi.

Açiklamanin ardindan platformun düzenledigi Uygur Türkleri konulu resim sergisi gezildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile