İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmiş bir sanayiye sahip Çorum'da işletmelerin ihtiyaç duyduğu meslek dallarını tespit etmek amacıyla 20'den fazla çalışanı bulunan 449 işletme ile birebir görüşme yaptıklarını belirtti.
Yapılan görüşmeler neticesinde kentin en çok istihdam açığı bulunan sektörlerini ve meslek dallarını tespit ettiklerini ifade eden Şahan, şunları kaydetti:
"Çorum'da açık iş oranı yüzde 2,7 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 15,6 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri yüzde 50 oranı ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler sektörü ve yüzde 29,1 ile madencilik ve taş ocakçılığı sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler makine montajcısı, makineci (dikiş) ve konfeksiyon işçisidir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri fiziki ve bedensel yeterlilik, yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe ile takım çalışmasıdır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve akraba, eş, dost aracılığı ile aramaktadır. Çorum ilinde 20'den fazla istihdamlı işyerlerinde 916 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 3,9 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler imalat, inşaat, idari ve destek hizmet faaliyetleridir."
Çorum'da En Fazla İstihdam Açığı Bulunan Meslekler
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çorum İl Müdürlüğünce yapılan araştırmada, kentte en fazla istihdam açığı bulunan meslek dallarının makineci, tuğla imal işçisi, seramik imal işçisi, konfeksiyon işçisi, kaynakçı, beden işçisi, gaz altı kaynakçısı, inşaat işçisi, garson ve kamyonet şoförlüğü olduğu belirlendi.