TKDK Il Koordinatörlügünden yapilan yazili açiklamaya göre, Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde imamlik yaparken MS hastaligina yakalanan 54 yasindaki, evli ve iki çocuk babasi Arslan, 2010 yilinda yürüme yetisini kaybedince Çorum Müftülügü bünyesinde görevlendirildi.
Burada tekerlekli sandalyeyle bir süre daha çalisip 25 yillik görev süresini doldurduktan sonra emekliye ayrilan Arslan, memleketi Bayat ilçesine bagli Yesilçat köyünde birkaç kovanla ari yetistirmeye basladi.
TKDK'ye 300 kovan ve çesitli aricilik malzemeleri almak üzere basvuran Arslan, kurum uzmanlarinin da destegiyle hazirladigi 50 bin 700 lira bütçeli proje için 27 bin 720 lira hibe almaya hak kazandi.
Ilk etapta 30 kovan alip üretimini artiran Arslan, proje takvimine göre diger alimlarini da yaparak bal ve arili kovan üretimini artirmayi hedefliyor.
Açiklamada ifadelerine yer verilen Arslan, uzun süre köylerde imam olarak görev yaptigini, bu süre zarfinda ari yetistiriciligi konusunda tecrübe kazandigini anlatti.
Yürüme yetisini kaybetmesinin kendisine engel teskil etmedigini vurgulayan Arslan, "Imkani olan herkese, komsularima, gençlere, arilarla ugrasmalarini tavsiye diyorum. 'Ben engelliyim' diye eve kapanmayin. Azim ve çalisma istegi oldugu sürece engelli olmak hiçbir zaman üretime ve çalismaya engel degildir. TKDK'nin yönetici ve çalisanlarinin çok destegini gördüm. Onlarin özverili çalismalariyla projem hayat buldu. Hem bal üretiyorum hem de kovan bölme yöntemiyle ari üretip arili kovan satiyorum." ifadelerini kullandi.
Arslan, ayrica kullandigi akülü aracini tamir ettikçe tecrübe kazandigini, bu tecrübesini de KOSGEB hibe destegiyle akülü araç tamir atölyesi kurarak degerlendirdigini aktardi.
- "Hayatla mücadele etmeye karar verdim"
Tamir konusunda Hitit Üniversitesi ile Ankara'daki bazi firmalardan egitim aldigini aktaran Arslan, sunlari kaydetti:
"Engellilere hizmet için 2019 yilinda ilk akülü sandalye bakim ve tamir atölyesini açtim. Ya bir kenarda oturup kaderime razi olacaktim ya da bir seyler yapmaya çalisacaktim. Ben tüm engelli kardeslerime de örnek olmak adina ikinci yolu seçtim ve mevcut durumumla hayatla mücadele etmeye karar verdim. Devletimiz bu isimde de yanimda oldu. Çorum Valiligimiz ve KOSGEB destegiyle açtigim is yerimde aldigim egitimlerle tamir ve bakimini ögrendigim akülü araçlarin artik her türlü sorununu çözebiliyorum. Verdigi desteklerle hayata daha siki baglanmama neden olan devletimize, Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi ve valilik çalisanlarina, milletvekillerimize, isimin düstügü tüm kamu kurum ve kuruluslarindaki yönetici ve çalisanlarina, her zaman yanimda olan aileme ve komsularima çok tesekkür ediyorum."
Çorum'da Engelli Girisimci TKDK Ve KOSGEB Destegiyle Hayatinda Yeni Bir Sayfa Açti
Çorum'da Multipl Skleroz (MS) hastaligi nedeniyle yürüme yetisini kaybeden Ismet Arslan, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligindan (KOSGEB) aldigi destekler sayesinde ariciligin yani sira akülü araç bakim ve tamiri yapiyor.