Çorum'da Hayirseverler Tip Fakültesi Ögrencileri Için 6 Derslik Yaptirdi

Çorum'da hayirsever vatandaslar, Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencileri için Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesine 6 derslik yaptirdi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, düzenlenen açilis töreninde, yapilan derslikler sayesinde stajyer hekim seviyesine gelen tip fakültesi ögrencilerinin kendi alanlarinda hem teorik hem pratik egitim alma firsati bulacagini söyledi. Bu tür desteklerle hem hastanedeki saglik hizmetlerinin hem de tip fakültesindeki egitim kalitesinin yükselecegini belirten Öztürk, "Allah sayilarinizi artirsin, bereketli kazançlar versin, bu tür hayirlarinizi daha da bereketlendirsin." dedi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli de 4 ve 5. sinif ögrencilerin hastanede egitim gördügünü belirterek, "Önceki dönemde sinif sayimiz o dönem yeterli olsa da 5. dönem ögrencilerimiz geldikten sonra derslik ihtiyacimiz artti. Biz de hastanemizin fiziksel alanlarini maksimum seviyede kullanarak toplam 6 sinif açtik. Önceden 16 dersligimiz vardi, simdi 22 dersligimiz oldu. Bu katta dersliklerin yani sira ögrencilerimiz için kütüphane ve dinlenme alani da olusturduk. Hastanemizin uzun yillar egitim vermesi için destege ihtiyaci kalmadi." diye konustu.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Baykam ise ögrencilerin hastane ortaminda staj yaptiklari sürece egitim alacaklari alanlarin ideale yakin hale geldigini belirterek, "Çok mutluyuz. Ismail Bey ve diger hayirsever vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz. Çocuklarimiz burada hem egitim hem sosyal faaliyetlerini yürütebilecek. Siniflarda teknolojik açidan en iyi ortam olusturuldu." ifadelerini kullandi.

Hayirseverlerden is insani Ismail Kayili ise ögrencilere faydali bir is yapmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Kendisine bir hayir isleme firsati veren hastane yöneticilerine tesekkür eden Kayili, bundan sonra da yardim yapmaya devam edecegini kaydetti.

Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci'nin da katildigi törende açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan hayirsever is insani Kayili ve beraberindekiler, derslikleri gezerek tip fakültesi ögrencileriyle sohbet etti. Rektör Öztürk, is insani Kayili'ya açilis töreni anisina plaket verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile