Çorum'da 'Hititlerden Günümüze Anadolu'da Dini Törenler Ve Tören Mekanlari Sempozyumu' Basladi

Çorum'da Hitit Üniversitesince düzenlenen "Hititlerden Günümüze Anadolu'da Dini Törenler ve Tören Mekanlari Sempozyumu" basladi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nurcan Baykam, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen sempozyumun açilisinda, diger üniversitelerle ve akademisyenlerle is birligine özen gösterdiklerini söyledi.

Sempozyum için de farkli üniversitelerden akademisyenlerle is birligi yaptiklarini belirten Baykam, üniversitenin ismini aldigi Hitit medeniyeti basta olmak üzere Çorum'un tarihi ve kültürel zenginligini bilimsel platformlarda ortaya koymayi hedeflediklerini anlatti.

Çorum'un önemli dönemlere ev sahipligi yapmis bir kent olduguna isaret eden Baykam, "Ilimizin bu tarihi ve kültürel zenginligini tanitmak en önemli görevlerimizdendir. Bunu bir misyon olarak görüyoruz. Bu amaçla çesitli etkinliklerle tarihe isik tutmaya gayret ediyoruz." diye konustu.

Baykam, dini tören ve ritüellerin sadece ibadet degil sosyal ve kültürel etkinliklere de vesile oldugunu aktararak, sempozyumda Anadolu'daki çesitli dönemlere ait dini törenlere iliskin akademik bilgilerin ortaya konulacagini ifade etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Baskani Prof. Dr. Ilknur Tas ise sempozyumda dini törenler ve mekanlari hakkinda yeni görüs ve bilgilerin paylasilacagina dikkati çekerek, "Sempozyumda tarih, arkeoloji, antropoloji ve mimarligin yani sira müzikoloji, halk bilimi, edebiyat, teoloji, psikoloji, sosyoloji ve felsefe gibi farkli disiplinleri temsil eden bilim insanlarini ayni platformda bulusturmayi hedefliyoruz." dedi.

Iki gün sürecek ve konusmacilarin bir bölümünün telekonferansla bildiri sunacagi sempozyumda, 10 oturum yapilmasi planlaniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile