Çorum'da 'Israil'i Telin Gazze'ye Destek' Mitingi

Çorum'da 'Israil'i Telin Gazze'ye Destek' Mitingi

Çorum ve Sungurlu ilçesinde "Israil’i telin Gazze’ye destek" mitingi düzenlendi.

Filistin Dayanisma Platformu tarafindan Hürriyet Meydani’nda gerçeklestirilen mitinge katilanlar, "Özgür Filistin, Ismail Haniye sen sehit oldun biz sahit olduk", "Müslüman uyuma kardesine sahip çik", "Yasasin Filistin, Hemen simdi ateskes" pankartlari ve geçtigimiz günlerde Tahran’da ugradigi suikast sonucu hayatini kaybeden Hamas Siyasi Büro Sefi Ismail Haniye’nin fotograflarinin yani sira Filistin ve Türk bayraklari tasidi. Filistin Platformu adina konusma yapan Raif Korkmaz, “Zalim Israil ve en büyük destekçisi olan Amerika’nin baslattigi soykirimin 302’ci günündeyiz” dedi.

Filistin’e yönelik düzenlenen saldirilarda bugüne kadar resmi kayitlara göre 40 bin Filistinlinin sehit oldugunu dile getiren Korkmaz, “Ingiliz destegiyle kurulan Israil terör örgütü, 76 yildir Filistin’deki mazlumlara zulmediyor. Bu zulüm artarak devam ediyor. 76 yildir Müslümanlarin birlik olamamasindan cesaret alan bu hainler ve zalimler her gün sehit haberleri almamiza neden oluyor. Dünya en küçük seyde adaletten yana oldugunu söylerken dünya ve Amerika bu zulmü sadece kiniyor” diye konustu.

Korkmaz’in konusmasinin ardindan Radyo-TV Programcisi Nur Haktan konusma yapti.

Sungurlu’da "Israil’i Tel’in, Gazze’ye Destek ve Sehitlere Dua" programi düzenlendi

Sungurlu Abdulmetin Balkanlioglu Dernegi öncülügünde Sungurlu Kardeslik ve Dayanisma Platformu tarafindan da "Israil’i Tel’in, Gazze’ye Destek ve Sehitlere Dua" programi düzenlendi.

Atatürk Meydani’nda düzenlenen programa çok sayida dernek üyesi ve vatandaslar katildi.

Grap adina konusan Kerim Mandiralioglu, "Bugün isgalci siyonistlerce çoluk çocuk, kadin yasli demeden kani akitilan 40 bin sehidin, on binlerce yaralinin acisini yüregimizde tasidigimizi göstermek için buradayiz. Bugün, parçalanmis, korkutulmus ümmetin yüz aklari olan Seyh Ahmet Yasin’e, Abdülaziz Rantisi’ye, son olarak üç oglu ve iki torununun sehit oldugu haberi verilince ’Ogullarimin kani Gazze’deki sehit halkimizin kanindan daha kiymetli degildir. Çocuklarim, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nin kurtulusu ugruna canlarini feda etti’ sözleriyle yigitligini gösteren Ismail Haniyye’yi anmak için buradayiz. O ve digerlerinin onurlu mücadeleleri tarih sahnesinde destana dönüsecek insallah. Hz. Ibrahim’in atesini söndürmeye kosan karinca misali, en azindan safimizin belli olmasi için Filistin’in hakli davasina dualarimizla destek vermemiz Islami, insani ve vicdani sorumluluklarimizdandir. Karsimizda Müslüman cografyaya saplanmis bir hançer konumundaki ’terör devleti’ olan bir Israil var. Her türlü alçakligi, barbarligi ideoloji edinmi siyonist bir musibet var. Müslüman cografyanin bas belasi, savasin asil sahibi ABD var. Bu ser güçlerin karsisinda da onlarca Müslüman devletin yapamadigini yapan ümmetin yüzaki bir avuç Filistin sanli direnisi var. ’Utan ey ümmeti merhume’ çigligina ’Hayat iman ve cihaddir’ prensibine yapisan sanli Gazze direnisine selam olsun. Vicdanli dünya insanlarini hayran birakan Gazze direnisi ümitvar olmamizi tembihliyor. Gazze ruhu, ölü topragi serpilmis Islam alemini diriltmeye devam ediyor. Haksizlik karsisinda Hakk’i haykiracak, ayaga kalkacak, Hakk’a sahitligini sürdürecek bir ümmet bilincine ulasmamiza katki sagliyor. Bunun için ise yüreklerimizi isgal eden dünyalik agirliklarimizdan kurtulmamiz gerek. Unutmayalim ki, asagilanmayi, ezilmeyi, sömürülmeyi alin yazisi gören bir ümmet asla ayaga kalkamaz. Selçuklulardan Osmanli’ya Islam davasina büyük hizmetler etmis Türk milleti, dünyada yasanan her zulmün karsisinda yer almistir. Katiller bilmeli ki, bizler öldürülmekle bitmeyiz. Tarih boyunca nice yigit ve kahramanlar suikastla, kahpe tuzaklarla sehadet serbetini içti ama bu dava bitmedi” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile