Çorum'da Kendini Jandarma Olarak Tanitip Dolandiricilik Yapan Zanli Tutuklandi

Çorum'da, kendisini jandarma olarak tanitip bir kisiyi dolandirdigi iddiasiyla yakalanan süpheli cezaevine gönderildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, bir kisi sapka ve maske takarak, Mecitözü ilçesine bagli Beyözü köyünde ikamet eden 75 yasindaki bir vatandasi kendisini jandarma olarak tanitip ziyaret etti.

"Altinlarinizi bir hirsizlik olayi ile kiyaslayacagiz" dedigi ev sahibinden 6 resat altini ile bir tam altin alan zanli, daha sonra evden ayrildi.

Yasli vatandasin bir süre sonra dolandirildigini fark edip Mecitözü Jandarma Komutanligina basvurmasi üzerine baslatilan çalismada, Jandarma dedektifleri ve suç arastirma timi (JASAT) zanlinin kimligini belirledi.

Teknik ve fiziki takibe alinan zanli, Ankara'daki ikametinde gözaltina alindi. Zanlinin evinde yapilan aramada ele geçirilen bir resat altini, sahibine teslim edildi.

Karakoldaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen zanli, çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Açiklamada, yasli vatandasa ait altinlarin kalaninin bulunmasi için çalismalarin devam ettigi vurgulanarak, "Vatandaslarimizin büyük emek vererek sahip olduklari degerli ziynet esyalarinin kötü niyetli kisilerce ele geçirilmesini ve bu yolla haksiz kazanç elde edilmesini engellemek maksadiyla kendisini savci, asker, emniyet veya banka görevlisi olarak tanitan sahislara itibar edilmemesi, bu gibi süpheli durumlarin en kisa sürede 112 Acil Çagri Hatti'na bildirilmesi, dolandiricilik olaylarinin önlenmesinde önem arz etmektedir." ifadesine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile