Çorum'da Mühendis Adaylarina Sanayide Uygulamali Egitim Imkani Sunuluyor

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Kiliçarslan: 'Bu egitim modeli, aslinda tip fakültelerindeki uygulamali egitimin mühendislik fakültelerindeki karsiligidir. Bu sayede ögrencilerimiz, fakültede teorik olarak edindikleri mesleki bilgi ve birikimi sahada uygulama firsati bulmaktadir'

Çorum Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ögrenim gören mühendis adaylari, üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde gelistirilen proje kapsaminda, egitimlerinin son yari yilinda kentteki sanayi kuruluslarinda çalisiyor.

Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) ile Çorum Organize Sanayi Isadamlari Dernegi (ÇOSIAD) arasinda imzalanan üniversite-sanayi is birligi protokolü ile "Uygulamali Mühendislik Egitimi" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsaminda makine mühendisligi bölümünde ögrenim gören ve 7 akademik yari yili basariyla tamamlayan 9 ögrenci, son yari yilda kentteki çesitli sanayi kuruluslarinda aday mühendis olarak çalismaya basladi.

Ögrenciler, yaklasik 4 ay süren uygulamali egitimle, is basvurularinda aranan is yeri tecrübesini edinmis oldu.

Fakülte dekani Prof. Dr. Ali Kiliçarslan, gazetecilere yaptigi açiklamada, tip fakültelerindeki uygulamali egitimi mühendislik fakültesine uyarladiklarini söyledi.

Uygulamali egitimle mühendislik adaylarinin saha tecrübesi edindigini vurgulayan Kiliçarslan, "Bu egitim modeli, aslinda tip fakültelerindeki uygulamali egitimin mühendislik fakültelerindeki karsiligidir. Bu sayede ögrencilerimiz, fakültede teorik olarak edindikleri mesleki bilgi ve birikimi sahada uygulama firsati bulmaktadir. Dört ay sahada çalisma deneyimine kavusacak bu ögrencilerimiz, diger üniversitelerin ayni bölümünden mezun olanlara göre is bulmalari açisindan daha avantajli olacak." diye konustu.

Kiliçarslan, Türk sanayisinin teorik bilginin yani sira uygulama yönü güçlü mühendislere ihtiyaci oldugunu ifade ederek, "Sanayicimizin ihtiyaç duydugu donanimda mühendis yetistirmeye çalisiyoruz. Uygulama yönü güçlü mezunlarimizin ülkemize, sanayi alaninda önemli katkilar sunacagina inaniyorum." dedi.

- "Bizler için büyük sans"

Çorum OSB'de uygulamali mühendislik egitimi gören 4. sinif ögrencisi Sena Öztürk de mezuniyet öncesinde alaniyla ilgili önemli bir isletmede pratik yapma imkani elde etmenin kendisi için büyük sans oldugunu vurguladi.

Fabrikada üretim planlama departmaninda görevlendirildigini anlatan Öztürk, "Üretim planlamanin ve is takibinin nasil yapildigini çok daha iyi ögrendim. Bu egitim modelinin uygulanmasinin bizler için çok büyük sans oldugunu düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Feride Nehir ise teorik dersleri pratige dökme firsati buldugunu belirterek, "Burada kalite departmanindayim. Isi transferi ve termodinamik alaninda, özellikle malzeme bilgisi konusunda kendimi gelistirdigimi düsünüyorum." seklinde konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile