Çorum'da Ögrencilere 'Mobil Trafik Egitim Tiri'nda Egitim Verildi

Türkiye genelinde okul öncesi ve ilkokul ögrencilerinin trafik konusundaki farkindaliklarini gelistirmek amaciyla yola çikan Mobil Trafik Egitim Tiri, Çorum'a geldi.

Içisleri ve Milli Egitim bakanliklari arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda kente gelen egitim tiri, Mimar Sinan Ortaokulu Bahçesi'nde faaliyetine basladi.

Ilkokul ögrencilerine yönelik program dogrultusunda, tir içinde teorik, açik alanda ise uygulamali egitim veriliyor.

Tirdaki mobil sinifta trafik egitimi alan ögrenciler, trafik isaretlerinin yer aldigi alanda da polis esliginde akülü araç kullandi.

Mobil egitim tiri, okul servisleriyle farkli okullardan alana getirilecek ögrencilere iki gün boyunca teorik ve pratik egitim verecek.

Vali Yardimcisi Tamer Orhan, burada yaptigi açiklamada, trafik egitiminin temelden verilmesi amaciyla tirda okul öncesi ve ilkokul ögrencilerine egitim verildigini söyledi.

Egitimde ögrencilerin önce yaya, sonra sürücü olarak egitim alanina alindigini belirten Orhan, ögrencilere yaya önceliginin yani sira emniyet kemeri kullaniminin da anlatildigini kaydetti.

Orhan, çocuklarda trafik bilinci ve sevgisi gelismesi açisindan çalismayi verimli buldugunu sözlerine ekledi.

Egitimde ilk kez akülü araç kullandigini belirten birinci sinif ögrencisi Zeynep Kaya ise "Egitimde kirmizi isikta durmamiz gerektigini, yayalara yol vermemiz ve emniyet kemeri takmamiz gerektigini ögrendim. Büyüyünce kurallara dikkat edecegim." dedi.

Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de törende çocuklara boyama kitabi ve kirmizi düdük hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile