Çorum`da Öğretmenler Günü`ne Özel Programlar Başladı

Çorum`da Öğretmenler Günü`ne Özel Programlar Başladı

Çorum`da `24 Kasım Öğretmenler Günü` etkinlikleri kapsamında Çorum Eğitim Sevenler Derneği (ÇESDER) ve Dil Edebiyat Derneği işbirliği ile öğretmenlere özel program düzenlendi.

Devlet Tiyatrosu salonunda düzenlenen programa Çorum İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Programın açılışında konuşan Çorum Eğitim Sevenler Derneği Başkanı Önder Ateş, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirtti.
Ateş ``Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyorum öğretmenlik mesleğini. `Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır` sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.`` dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise eğitimciler olarak kendilerine çok büyük işler düştüğünü belirterek öğretmenliği diğer mesleklerden ayıran en büyük unsurun insan odaklı olduğunu kaydetti.
Girgin ``Öğretmenliğe ihtiyaç hiç bir zaman bitmeyecektir. Ben aslında bir yazı hazırlamıştım ama öyle duygulandım ki buraya çıkıp sadece duygularımı sizinle paylaşmaya karar verdim. Öğretmenlik mesleği eğitimin yanında ahlak, dürüstlük gibi konularda insanlığa yön veren bir meslektir. `` dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de öğretmenliğin önemine değinerek belediye olarak öğretmenlerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi.
Gül belediye de eğitimci bir başkan yardımcısının olduğunu ve eğitimden aldığı bilgi ve becerilerin Çorum`a çok önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.
Program sonunda ÇESDER tarafından düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okullara kupaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile