Çorum'da Okul Önlerindeki Yaya Geçitlerinde 'Model Polis' Uygulamasi Basladi

Çorum'da yeni egitim-ögretim yilinin baslamasiyla birlikte okul önlerindeki yaya geçitlerinde ögrencilerin trafik güvenligini saglamak amaciyla "model polis" uygulamasi hayata geçirildi.

Proje kapsaminda Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügünde görevli bir polis memurunun bire bir ölçülerinde 3 boyutlu maketi olusturuldu.

Üzerinde "Okul geçitlerinde ve yaya geçitlerinde ilk geçis hakki yayalara aittir" yazili pankart bulunan polis modeli, kentteki çesitli okullarin önündeki yaya geçitlerine yerlestirildi.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir, 23 Nisan Ilkokulu önündeki yaya geçidinde "model polis" ve ögrencilerle birlikte uygulama yapti. Uygulamada ögrenciler polis sapkasi ve düdügü ile trafik akisini polis memurlariyla birlikte yönetti.

Demir, gazetecilere, model polis uygulamasi ile sürücülerin yaya geçitlerinde önceligin yayalara ait oldugu bilincini pekistirmesini hedeflediklerini söyledi.

Bugüne kadar yapilan çesitli uygulamalarla sürücülerin yayalara yol verme aliskanligi kazandigini belirten Demir, "Model polis maketi de bu çalismalarimizdan biri. Okullarin önlerine ve Valilik önüne yerlestirdik. 2019'dan bu yana yaya önceligi konusunda çalismalar yürütüyoruz. Önceki yillarda elde ettigimiz basariyi bu yil okullarin açilmasiyla birlikte devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Çocuklarin trafikte güvenligini en üst seviyeye çikarmaya gayret ettiklerini anlatan Demir, "Çorum'u yaya güvenligi anlaminda en basarili illerden biri yapmak istiyoruz. Bu amaçla etkinlikler yapiyoruz. Model polis maketimiz vatandaslarimizin begenisini kazandi. Çalismalarimiz devam edecek." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile