Çorum'da Sehit Ögretmenleri Anma Etkinligi Düzenlendi

PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit olan Aybüke ögretmenin memleketi Çorum'un Osmancik ilçesindeki Beylerçelebi Camisi'nde mevlit okutuldu Osmancik Belediyesi tarafindan insa edilen 'Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Parki'nin açilisi yapildi.

Çorum'un Osmancik ilçesinde Milli Egitim Bakanligi Ilkokul Ögretmenleri Saglik ve Sosyal Yardim Sandigi (ILKSAN) ve Osmancik Belediyesi tarafindan, terör örgütü tarafindan sehit edilen ögretmenleri anma etkinligi düzenlendi.

Bu kapsamda, Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin'in Osmancik Sehitligi'ndeki kabri ziyaret edildi.

Aybüke ögretmenin babasi Satilmis Yalçin, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Baskani Halil Öztürk, AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, Osmancik Kaymakami Ayhan Akpay, Türk Egitim Sen Genel Baskani Talip Geylan, Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör, ILKSAN Yönetim Kurulu Baskani Tuncer Yilmaz, sehit ögretmenin kabrine karanfil birakarak, dua etti.

Baba Satilmis Yalçin, burada gazetecilere, ögretmenlerin "Bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum" bilinciyle ülkenin her yerinde fedakarca görev yaptigini söyledi.

Bazi ögretmenlerin görevleri basinda sehit edildigini vurgulayan Yalçin, "Görev basindayken hainler tarafindan sehit edildiler. Allah hepsini nur içinde yatirsin. 180'e yakin sehit ögretmenimiz var. Allah hiçbir aileye böyle bir aci vermesin. Cenab-i Allah hiçbir aileyi böyle bir aciyla imtihan etmesin insallah." dedi.

Daha sonra Osmancik Belediyesince Koyunbaba Mahallesi'ne insa edilen Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Parki'nin açilisi gerçeklestirildi.

MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Baskani Öztürk, törende, Senay ögretmenin hem Türkiye'de bilinen, taninan bir ögretmen oldugunu, diger egitim sehitleri gibi Türk milletinin kalbinde varligini koruyacagindan emin oldugunu söyledi.

Türkiye'nin üç tarafi denizlerle, dört tarafi hainlerle çevrili bir ülke oldugunu ifade eden Öztürk, "Türkiye ne zaman ki basini ayaga kaldirdi, büyümeye basladi, hain üst aklin ve içerideki hain odaklarin is birligiyle, terör yuvalari PKK, FETÖ olarak Türk milletinin iradesini ortadan kaldirmaya ve diz çöktürmeye çalisiyorlar. Yani düsman düsmanligini yapmaktan vazgeçmiyor. Ancak Türk milleti en son 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girisiminde de göstermistir ki Türk devleti ne zaman ki tehdit ve tehlike yasadi, o zaman bir ve beraber olarak devletini korumak için Istiklal Savasinda verdigi mücadeleyi vermeye devam ediyor." dedi.

15 Temmuz'dan sonra kurulan Cumhur Ittifaki'nin ayni kararlilikla devam ettigini vurgulayan Öztürk, "Bugün ülkenin basinda Recep Tayyip Erdogan ya da bu iradeyi ortaya koyan bir siyasetçi olmasa, Milliyetçi Hareket Partisi'nin basinda Devlet Bahçeli gibi, onun koymus oldugu devlet ve millet hayatindaki 'bela paratoneri' olma konumunu koruyan bir insan olmasin, Türkiye Cumhuriyeti'ne bu kadar saldiri olmaz. Onlarin Ankara merkezli siyaseti temel alip, bütün dünyaya meydan okuyarak, devletin varligini, birligini ve dirligini koruma gayeleri devam ediyor, Türkiye'ye yapilan bu saldirilar da devam edecektir. Mesele Türk devletine ve milletine diz çöktürme meselesidir." diye konustu.

AK Parti Çorum Milletvekili Kaya da Aybüke ögretmenin Türkiye'de sehitlerin sancagi oldugunu belirterek, dünyada kendini Türk hisseden herkesin onu bildigini ve andigini görmekten mutlu oldugunu aktardi.

Türkiye'de terörle mücadelenin kararlilikla devam ettiginin altini çizen Kaya, "Türkiye'de su anda PKK'li sayisini 200'ün altina düsürdük. Sehitlerimizin intikamini aldik, alacagiz. Teröristler gerek PKK, gerek FETÖ, DEAS gibi örgütler Türk devletini ve milletini karsilarina aldiklarinda sonucunun ölüm oldugunu bilecekler ve devletin nefesini her daim enselerinde hissedecek." ifadelerini kullandi.

Türk Egitim Sen Genel Baskani Talip Geylan da Aybüke ögretmenin sehit oldugu yeri 2017'de genç ögretmenlerle ziyaret ettigini hatirlatarak, sunlari dile getirdi:

"Bölücü terör örgütü PKK, 168 ögretmenimizi katletti, neden ögretmenlere saldirdi? Çünkü biliyor ki bölücülügün, ihanetin kökü egitimle, ögretmenle kurutulacak. Onun için ögretmenlere saldirdi. 4 yil önce Kozluk'a genç ögretmenlerimiz birlikte gittim, ayni Aybüke gibi. Gözleri çakmak çakmak, ates parçasi her biri. Diyorlar ki 'ey PKK, bosuna ugrasiyorsunuz. Biz Türk ögretmenleri olarak fikri, vicdani, irfani hür nesiller yetistirmeye devam edecegiz. Sizi kurutacagiz.' diyorlardi. Herkes emin olsun ki ögretmenlerimiz görevinin basinda memleketin her yaninda. Allah onlara güç versin. Bize düsen de onlara yardimci olmak, sehit ögretmenlerimizi unutmamak."

Osmancik Belediye Baskani Gergör de, sehit ögretmenin hatirasini yasatmak için ismini parka vermeye karar verdiklerini aktardi.

Aybüke ögretmenin ismini bir de caddeye vermeyi planladiklarini belirten Gelgör, "Senay ögretmenimiz, Osmancigimizin yetistirdigi, ilçemizin evladidir."" dedi.

ILKSAN Yönetim Kurulu Baskani Yilmaz ise egitim neferlerinin, basta terör olmak üzere tüm kötülüklerin kaynagi olan cehaletle mücadele için beseri ve cografi her türlü zorluklara ragmen en ücra noktalara giderek egitim faaliyetlerini sürdürdügüne dikkati çekerek "Egitim neferlerimiz, Türk Silahli Kuvvetleri ve iç güvenlik mensuplarimizdan sonra en çok sehit veren meslek grubudur. 281 bin 951 egitimci üyesi bulunan ILKSAN’in yetkili kurullarinda alinan kararlar isiginda, tek seferde en çok egitim sehidinin verildigi 11 Eylül günü, 'Sehit Egitim Çalisanlarini Anma Günü' olarak belirlenmis ve bu kapsamda her yil bu tarihte anma etkinlikleri düzenlenmektedir." ifadelerini kullandi.

Törende konusmalarin ardindan kurdele kesilerek, 168 sehit ögretmenin fotograf ve özgeçmislerinden olusan sergi gezildi.

Etkinlik kapsaminda ayrica Beylerçelebi Camisi'nde ögle namazi öncesi sehit ögretmenler için mevlit okutuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile