Çorum'da Son 10 Gündür Kovid-19'A Bagli Ölüm Gerçeklesmedi

Vali Mustafa Çiftçi: 'Geçen sene 10 Mart'tan bugüne kadar toplam 1107 vatandasimiz Kovid19 nedeniyle Hakk'in rahmetine kavustu'.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte son 10 gündür yeni tip koronavirüse (Kovid-19) bagli ölümün gerçeklesmedigini bildirdi.

Çiftçi, kentteki bir açilis töreninde yaptigi konusmada, Kovid-19 salgininin sonuna yaklasildigini, vaka sayilarinin azalmaya basladigini söyledi.

Saglik Bakanligi verilerine göre Çorum'daki vaka sayisinin her 100 bin kiside 60,93 oldugunu hatirlatan Çiftçi, "Bizdeki verilere göre de bu hafta, yani 3-9 Temmuz'daki rakamlar, bu sayinin 100 binde 40'in altina indigini gösteriyor. Insallah iyiye dogru gidiyoruz." dedi.

Kentteki asilama çalismalarinin hizli ve basarili sekilde devam ettigini vurgulayan Çiftçi, söyle konustu:

"Bugün itibariyla Çorum'da 432 bin birinci, ikinci ve üçüncü doz asilama yapilmis durumda. Bunlardan 270 bini birinci, 140 bin ikinci ve 22 bin civarinda da üçüncü doz asilama yapildi. Insallah bu hizla devam edersek, yakin bir zamanda nüfusumuzun büyük kismini asilamis olacagiz. Su anda yine Saglik Bakanliginin açikladigi haritaya göre sari bölgedeyiz. Yüzde 65 ile yüzde 75 asilama oranina ulasmis iller sari kategoride yer aliyor."

Vaka sayilarindaki azalisin vefat sayilarina da etki ettigine dikkati çeken Çiftçi, "Memnuniyetle ifade etmeliyim ki son 10 gündür ilimizde Kovid-19 virüsünden kaynakli vefatimiz olmadi. Geçen sene 10 Mart'tan bugüne kadar toplam 1107 vatandasimiz Kovid-19 nedeniyle Hakk'in rahmetine kavustu. Hepsine Cenabihakk'tan rahmet, yakinlarina da bassagligi diliyorum." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile