Çorum'da 'Telafide Ben De Varim' Programina 30 Bin Ögrenci Katiliyor

Çorum Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uzaktan egitim alan ögrenciler için Milli Egitim Bakanliginca baslatilan "Telafide Ben de Varim" programina kentte 30 bin civarinda ögrencinin katildigini söyledi.

Kodek, Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenledigi basin toplantisinda, telafi programinin gönüllülük esasina göre uygulandigini belirtti.

Telafi programi kapsaminda ögrenciler için sosyal, sportif, bilimsel, kültürel alandan doga yürüyüslerine, robotik kodlamaya kadar birçok alanda etkinlik düzenlendigini belirten Kodek, "Etkinlikler çerçevesinde okullarimiz açik, her yer civil civil. Ilimizde bu kapsamda 4 bin faaliyet icra ediliyor. Yaklasik 30 bin ögrencimiz bu faaliyetlerin içinde." dedi.

Telafi programi ile ögrencilerin mental olarak yeni egitim ögretim yilina hazirlanmasinin hedeflendigini vurgulayan Kodek, "Küresel salgin sürecinde ögrencilerimiz evlerinde mahsur kaldi. Birçogu alt yas grubundan. Sosyal, kültürel, psikolojik, fizyolojik anlamda öyle veya böyle etkilendiler. Oryantasyon egitimine alinarak kafalarini bosaltip yeni egitim ögretim yilina hazir sekilde girmelerini saglamak adina bu tür organizasyonlar yapiliyor." diye konustu.

Çorum'da ögrencilerin telafi programina yogun ilgi gösterdiginin altini çizen Kodek, sunlari kaydetti:

"Ilimizde gerçekten umdugumun çok ötesinde katilim var. Bu iki ayi en iyi sekilde degerlendirecegiz. Bir taraftan da Çorum Milli Egitim Müdürlügü olarak 81 il içinde kendimize çok yüksek hedefler belirledik. Paydaslarimizla birlikte yol haritamizi belirledik. Ilin bir nevi MR’ini çikartip ona göre yapacagimiz projelerle Çorum’un egitim ögretim çikmasini, yukariya hep beraber nasil tasiyacagimizi planliyoruz. Insallah bir yil içinde hedeflerimizi insallah yakalayacagiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile