Çorum'da Üretilen 140 Bin Ton Sogan Sanayi Ve Teknoloji Bakanliginin Destegiyle Paketlenecek

Çorum'un Alaca ilçesinde üretilen soganlarin, daha hizli paketlenip piyasaya sunulmasini saglamak amaciyla hazirlanan 2 milyon 456 bin lira bütçeli "Üreten, Gelisen ve Büyüyen Alaca" Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan yüzde 50 hibe destegi almaya hak kazandi.

Alaca Belediyesi, ilçenin her yil ortalama 45 bin dönüm araziden elde ettigi sogandan üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesine katkida bulunmak amaciyla "Üreten, Gelisen ve Büyüyen Alaca Projesi"ni hayata geçirdi.

Ilçeye saatte yaklasik 10 ton sogan paketleme kapasitesine sahip tesis kurulmasini kapsayan projenin protokolü, Alaca Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Arslan ile Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ibrahim Ethem Sahin tarafindan imzalandi.

Arslan, proje ile Alaca ekonomisini canlandirmayi, soganin pazar payini artirmayi ve bölge çiftçisine öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ilçeye bir yatirim daha kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Arslan, "Alaca ilçemizde Çiftçi Kayit Sistemi'ne göre yilda ortalama 45 bin dönüm arazide 140 bin ton civarinda sogan üretiliyor. Bu kapasiteyi artirmayi hedefliyoruz."dedi.

Tesisin insasini 15 ayda tamamlamayi planladiklarini dile getiren Arslan, "Ilçemizde yeni bir sogan eleme ve paketleme tesisi kurulacak. Sogan üreticileri arasinda kooperatiflesme saglanacak ve sürekli egitim merkezi ile birlikte ilçemiz çiftçilerine bilinçli tarim için egitimler düzenlenecek. Projenin bütçesi 2 milyon 456 bin 670 lira olup, yüzde 50'si Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan hibeyle karsilanacak. Projenin sahibi Alaca Belediyesi olurken, projenin ortaklari ise Alaca Kaymakamligi ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odasi. Ilçemize hayirli olsun." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile