Çorum'da Yasli Çift Bütün Birikimlerini Kaptirdiklari Dolandiricinin Yakalanmasinin Sevincini Yasiyor

79 yasindaki Emin Cibir: 'Her zaman devletimizin yanindayiz. Adamlari yakalamis, paramizi buluyor devlet'

Çorum'un Osmancik ilçesinde kendisini savci olarak tanitan kisiye bütün birikimini kaptiran yasli çift, jandarma ve polisin ortak çalismasiyla dolandiricinin yakalanmasinin sevincini yasiyor.

Inal köyünde yasayan Emin (79) ve Fatma (80) Cibir çifti, HES yapimi için istimlak edilen arazilerinin karsiliginda aldiklari parayla altin satin aldi.

Cibir çifti bir süre önce, istimlak bedelinin yani sira yetistirdikleri büyükbas hayvanlarin satisindan sagladiklari 300 bin lirayi askin birikimlerinin tamamini, telefonda kendini savci olarak tanitan dolandiricilara kaptirdi.

Dolandirildiklarini anlayan çiftin sikayeti üzerine, polis ve jandarmanin titiz çalismasiyla otobüsle Çorum'dan Nigde'ye gittigi tespit edilen zanli B.D, Nigde Sehirlerarasi Otobüs Terminali'nde gözaltina alindi. Çorum'a getirilen zanli 29 Ekim'de emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi hakimlikçe tutuklandi.

Cibir ailesinin kizlari Yeter Cibir, AA muhabirine, kendisini savci olarak tanitan kisiye evdeki para ve altinlari torbayla teslim ettiklerini, zanlinin yakalanmasindan ise büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Yeter Cibir, nasil dolandirildiklarini ise söyle anlatti:

"Kendini savci olarak tanitan kisi evimizi arayip, babamin kimlik kartinin kayboldugunu, maasinin baskasi tarafindan çekildigini, çeken kisiyi yakaladiklarini, bu nedenle jandarmanin evde arama yapacagini söyledi. Sonra eve biri gelip kendini jandarma olarak tanitti ve evde arama yapti. Daha sonra savci oldugunu söyleyen kisi geldi. Savci oldugunu söyleyen kisi torbayla getirdigim para ve altinlari sayarken tutanak tuttu. Sonra parayi sayamadigini söyleyip, disarida jandarmanin sayabilecegini söyledi ve çikti. Kisinin savci olduguna ikna oldugum için daha önce hayvan satisinda birinin bizi dolandirdigini anlatip, yardim istedim. O da telefon görüsmeleri yapti ve paramizi kurtardigini söyledi. Bütün paralari bize verdigi evrakla gidip adli emanetten alabilecegimizi söyledi."

Dolandiricinin evden çikarken "Siz disari çikmayin, disarida gizli kameralar var." dedigini aktaran Cibir, pesinden çiktiklarinda zanliyi bulamadiklarini kaydetti.

Ailenin damadi Urfa Demir ise adli emanetten parayi alabileceklerinin söylenmesi üzerine Osmancik Adliyesi'ne gittigini belirterek, "Savcinin odasina girdim, durumu anlattim. Savci dolandirildigimizi söyleyip, karakola yönlendirdi. Böylece dolandirildigimizi anladik. Jandarma peslerine düstü ve sonra yakaladiklarini söylediler. Ancak ne kadar paramizin oldugunu bilmiyoruz. Torbayla getirip teslim etmisler adama." diye konustu.

Emin Cibir da dolandiricinin yakalanmasindan dolayi çok mutlu oldugunu belirterek, "Her zaman devletimizin yanindayiz. Adamlari yakalamis, paramizi buluyor devlet." ifadesini kullandi.

Öte yandan, sorusturmanin sürdügü, Cibir ailesinin dolandirilan parasinin net miktarinin belirlenmesinin ardindan aileye paranin teslim edilecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile