Çorum'da 'Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü' Egitimi Yapildi

Çorum'da hayvanseverlerin sokak hayvanlarina daha dogru sekilde yaklasimini saglamak ve ilgili kurumlara erisimlerini kolaylastirmak amaciyla "yerel hayvan koruma gönüllüsü egitimi" düzenlendigi bildirildi.

Çorum Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Çorum Doga Koruma Milli Parklar Çorum Sube Müdürlügü ile Turgut Özal Konferans Salonu'nda yapilan egitimde katilimcilara hayvan bakim ve besleme, ilgili kanun ve yönetmelikler, Avrupa sözlesmeleri, gönüllülerin koordineli sekilde sokak hayvanlarinin refahini artirici çalismalar, düzenli besleme, hasta hayvanlara hizli bir sekilde müdahale edilmesi, halk ve hayvan sagligi yönünden verimli çalismalarin yapilmasi gibi konularda bilgi verildi.

Açiklamada ifadelerine yer verilen Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü, egitimi hayvanseverlerden gelen talep üzerine düzenlediklerini, talep olmasi durumunda egitimlere devam edeceklerini anlatti.

Doga Koruma ve Milli Parklar Çorum Sube Müdürü Mustafa Gözler ise hayvan koruma gönüllülerinin kendileri için çok önemli oldugunu belirterek, "Bu egitimle ilimiz ve ilçelerimizle bütün olarak gönüllülerimizle sokaktaki hayvanlar konusuna meydana gelen sorunlarin üstesinden gelecegimize inaniyorum." ifadesini kullandi.

Egitimde Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü, Il Tarim ve Orman Müdürlügü Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Mustafa Özankarali, Doga Koruma ve Milli Parklar Çorum Sube Müdürü Mustafa Gözler, Il Sosyal Etüt Proje Müdürü Seyfettin Zengin ve Veteriner Isleri Müdürü Mustafa Kalin katilimcilara bilgi verdi.

???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile