Çorum'dan Yangindan Etkilenen Mugla'ya 176 Ton Hayvan Yemi Gönderildi

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi öncülügünde kentteki sivil toplum kuruluslarinca toplanan 176 ton hayvan yemi ile saman, orman yanginlarindan etkilenen Mugla'daki yetistiricilere ulastirilmak üzere yola çikarildi.



Çorum Ticaret Borsasi'nda düzenlenen törende, yardim tirlari dualarla yangin bölgesine ugurlandi.

Vali Çiftçi, gazetecilere, 6 tir ve 2 kamyona yüklenen 176 ton hayvan yeminin, Mugla'daki koordinasyon merkezine gönderildigini söyledi.

Kamu ve sivil toplum kuruluslarinin kisa sürede organize olup yardim topladigini belirten Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Gün, birlik, beraberlik, dayanisma günü. Millet olmanin gereklerinden biri de tasada ve kivançta beraber olmak. Çünkü biz bir binanin tuglalari gibiyiz. Memleketimizin herhangi bir yerinde bir aci ortaya çiktiginda tüm millet olarak kenetlenmeli, birbirimize yardimci olabilmeliyiz. Çorumlunun yaptigi da tam olarak bu. Oradaki insanlarin acisini paylasmak, magduriyetini bir nebze de olsa gidermek. Katki verenlere tesekkür ediyorum. Afete ugrayanlara geçmis olsun dileklerimi iletiyorum."

Çiftçi, "Ülkemizde son zamanlarda özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde 163 orman yangini oldu. Bunun 152'si kontrol altina alindi ama bir haftadir devam eden yanginlar var. Yangin önüne ne gelirse, sadece ormanlari degil yerlesim birimlerini, köyleri, hayvanlari da magdur ediyor." diye konustu.

AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya da devletin tüm imkanlariyla yanginla mücadele ettigini vurguladi.

Çorum'dan daha önce yangindan etkilenen vatandaslara yardim gönderildigini, bu kez hayvanlarina yem bulmakta zorlananlar için kampanya düzenlendigini belirten Kaya, "Organizasyonda emegi geçen kuruluslara tesekkür ediyorum. Insallah birlik ve beraberlikle daha önceki felaketlerde yaralari nasil sardiysak, hükümetimiz bu yanginlarin da üstesinden gelecek." ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin ise AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile sürekli irtibat halinde olduklarini anlatarak, "Milletvekilimizin, insanlarin en çok hayvan yemi talep ettigini söylemesi üzerine yardim kampanyamizi baslattik. Dün bir tir hayvan yemi gönderdik, bugün hep birlikte daha fazlasini gönderiyoruz." dedi.

Asgin, "Çorum Belediyesi olarak yanginin baslangicinda 3 arazöz, itfaiye araci, mobil ikram araci, yardim araci ve 15 personeli AFAD ile is birligi içinde bölgeye gönderdik. Belediyemizin ekipleri, gece gündüz demeden bölgede hemsehrilerimiz adina hizmet veriyor." seklinde konustu.

Öte yandan, kampanyaya Ticaret Borsasi, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi, Ziraat Odasi, Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi, Veteriner Hekimler Odasi, Pancar Ekiciler Kooperatifi, Karadeniz Yagli Tohumlar Satis Kooperatifi Birligi, Yem Sanayicileri Birligi de katkida bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile